Αρχική Εκτός συνόρων Ελλάδα-Σαουδική Αραβία, ένα τσιγάρο δρόμος

Ελλάδα-Σαουδική Αραβία, ένα τσιγάρο δρόμος

1
Dodekanisos

Η σχέση μεταξύ της Ελλάδας και της Σαουδικής Αραβίας σίγουρα δεν είναι πολύ γνωστή στο κοινό. Είναι, όμως, υπαρκτή. Με την ευρεία έννοια. Πολλοί ποδοσφαιριστές που βρέθηκαν στο ελληνικό πρωτάθλημα μεταβήκαν σε κάποια φάση στην χώρα των πετρελαίων για λογαριασμό των αραβικών ομάδων. Κάποιοι έμειναν ανεξίτηλα στην μνήμη των Ελλήνων φιλάθλων, ενώ άλλη την έκαναν νύχτα. Βέβαια η σχέση είναι αμφίδρομη, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.. Πάμε να τους δούμε όλους και να εκπλαγούμε που αγωνίζονται εκεί ή να θυμηθούμε κάποια ονόματα που ενδεχομένως να έχουμε ξεχάσει.

 

Κυριάκος Παπαδόπουλος

Μια παράξενη ιστορία. Ο Έλληνας κεντρικός αμυντικός υπέγραψε φέτος το καλοκαίρι στην Αλ Φάιχα από την Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ. Η παραμονή του στην ομάδα, όμως, δεν διήρκησε πάνω από μήνα καθώς έλυσε χθες το συμβόλαιό του αναζητώντας εκ νέου ποδοσφαιρική στέγη.  Προηγουμένως είχε μια πλούσια ποδοσφαιρική καριέρα στην Γερμανία με τις φανέλες των Σάλκε, Μπάγιερ Λεβερκούζεν, Λειψία και Αμβούργο.  Στην Ελλάδα τον συναντήσαμε σε πολύ μικρή ηλικία στον Άγιο Ιωάννη για λογαριασμό του Ολυμπιακού.

Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς

Ο Σέρβος επιθετικός μεταγράφηκε τον Ιανουάριο του 19’ στην Αλ Ίτιχαντ για 10 εκατομμύρια ευρώ γινόμενος η ακριβότερη πώληση του ΠΑΟΚ εκείνη την στιγμή. Στην Αραβία δεν σκόραρε όσο περίμεναν αν και έκανε μερικές ομολογουμένως εντυπωσιακές εμφανίσεις. Σκόραρε χατ-τρικ δις όσο έμεινε εκεί. Φέτος το καλοκαίρι αφέθηκε  ελεύθερος αναζητώντας το επόμενο κεφάλαιο στην καριέρα του. Για λίγο δεν μπήκε στην δική μας εντεκάδα με τους καλύτερους free agents.

Χιλέλ Σουντανί

Ήρθε και δεν ακούμπησε. Βρέθηκε στον Πειραιά με τον Ολυμπιακό την σεζόν 2019/20. Στην αρχή έπαιξε βασικός σκοράροντας μάλιστα κάποια γκολ. Στην συνέχεια δυσκολεύτηκε να βρει χώρο στην εντεκάδα του Μαρτίνς αποχωρώντας για την Σαουδική Αραβία. Για να είμαστε δίκαιοι ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς. Τον Ιανουάριο του 21’ μεταγράφηκε στην Αλ Φατέχ, ενώ το καλοκαίρι πήγε σαν ελεύθερος στην επίσης αραβική Νταμάς.

Λιούμπομιρ Φέισα

Tον θυμάστε; Το μακρινό 2011 ο Φέισα έφτασε στο Γεώργιος Καραϊσκάκης έναντι 3 εκατομμυρίων ευρώ. Σχεδόν 10 χρόνια μετά, ο Σέρβος μέσος θα βρεθεί σε αραβικό έδαφος για λογαριασμό της γνωστής Αλ Αχλί. Μάλιστα προπονητής του στην ομάδα είναι ο Μπέσνικ Χάσι που κάθισε στο πάγκο του Ολυμπιακού για ένα τρίμηνο.  Προηγουμένως, αγωνίστηκε για 7 χρόνια στην Πορτογαλία και την Μπενφίκα, με ένα μικρό διάλλειμα στην ισπανική Αλαβές.

Παναγιώτης Ταχτσίδης

Εκπλαγήκατε; Ο Ταχτσίδης αν και έχει πλούσιο βιογραφικό, ποτέ δεν είχε παίξει στην Σαουδική Αραβία. Έως τώρα. Ο 30χρονος διεθνής ξεκίνησε την καριέρα του στην ΑΕΚ, ενώ τον έχουμε δει και με την φανέλα του Ολυμπιακού το 2017. Στην Ιταλία έχει φορέσει τις φανέλες των: Τζένοα, Τσεσένα, Γκροσέτο, Ελλάς Βερόνα, Ρόμα, Κατάνια, Τορίνο Κάλιαρι και Λέτσε. Σαν να λέμε την έχει γυρίσει όλη την γειτονική χώρα. Επιπλέον έχει κάνει κι ένα πέρασμα από την Νότιγχαμ Φόρεστ! Πλέον θα είναι συμπαίκτης του Παπαδόπουλου στην Αλ Φάιχα. Μάλλον ήταν συμπαίκτης μαζί του πριν την αποχώρηση του..

Γκάρι Ροντρίγκες

Συμπαίκτης του Πρίγιοβιτς τόσο στον ΠΑΟΚ όσο και στην Αλ Ίτιχαντ. Η αξία του Καποβερντιανού  εξτρέμ είχε αυξανόμενη πορεία από την στιγμή που άφησε την Τούμπα. 5,5 εκατομμύρια στην Γαλατασαράι κι από εκεί για άλλα 9 στην Σαουδική Αραβία. Μεσολάβησε ένας δανεισμός στην επίσης τουρκική Φενερμπαχτσέ, ενώ πλέον ο Γκάρι αποτελεί βασικό γρανάζι στον σύλλογο του.

Σεμπά

Κατέφθασε στον Ολυμπιακό το 2015 έναντι 1,8 εκατομμυρίων ευρώ. Μετά από μόλις 58 συμμετοχές και 5 γκολ στο πρωτάθλημα μετακόμισε στην Κίνα για 3 εκατομμύρια ευρώ, ενώ πλέον βγάζει το ψωμί του στην Αλ Σαμπάμπ σκοράροντας γκολ και χαρίζοντας θέαμα στο κοινό του. Παίζει μαζί με τους Ιγκάλο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Μπανέγα της Ίντερ.

Αμίρι Κουρντί

Τον έφερε ο Λουτσέσκου στην Αλ Χιλάλ  το 2019 για 200 χιλιάρικα από τον Πανιώνιο. Πλέον προπονητής του στην ομάδα είναι ο Ζαρντίμ. Γενικότερα ο Κουρντί ξεκίνησε το ποδόσφαιρο στις ακαδημίες του Πανιωνίου πριν ανεβεί στην μεγάλη ομάδα. Μεταγράφηκε στην Σαουδική Αλ Αχλί, επέστρεψε στους Πάνθηρες και ξανά έφυγε για την πατρίδα του υπό τις ευλογίες του Ρουμάνου μάνατζερ. Πανιώνιος-Αλ Αχλί-Πανιώνιος-Αλ Χιλάλ. Λέτε να τον ξαναδούμε στον… Πανιώνιο;

Ντάνι Σουάρεθ

Γέννημα θρέμμα της Ρεάλ Μαδρίτης, ένας από τους πολλούς που δεν βρήκαν θέση στην Βασίλισσα. Ο υψηλόσωμος κεντρικός αμυντικός βρέθηκε τον Ιούλιο του 19’ στο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης για λογαριασμό του Αστέρα Τρίπολης. Αγωνίστηκε 51 φορές ως βασικός σκοράροντας και 5 γκολ. Φέτος αναχώρησε προς Σαουδική Αραβία και Αμπχά μένοντας ελεύθερος από την αρμάδα του Μίλαν Ράσταβατς.

Aν θες να διαβάσεις περισσότερα άρθρα με αυτό το στυλ κάνε ένα κλικ ΕΔΩ!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback
2 years ago

[…] από μόλις ένα μήνα στην Σαουδική Αραβία, οι δρόμοι του Κυριάκου με την Αλ Φαιχά χωρίσανε. Οι καλές εμφανίσεις του με την Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ, […]