Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Σκέρτσος: «Η κυβέρνηση δεν κάνει πίσω στον υποχρεωτικό εμβολιασμό»

Σκέρτσος: «Η κυβέρνηση δεν κάνει πίσω στον υποχρεωτικό εμβολιασμό»

0
Φωτογραφία: skai.gr
Dodekanisos

Ο υπουργός Επικράτειας, Άκης Σκέρτσος, εξήγησε ότι «δεν υπάρχει ατομικό δικαίωμα που να στρέφεται κατά της δημόσιας υγείας. Τα ατομικά δικαιώματα είναι σεβαστά, αλλά δεν πρέπει να θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των συνανθρώπων μας», τόνισε. 

Ο κ. Σκέρτσος ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «αταίριαστοι» του ΣΚΑΪ. Μεταξύ άλλων διεμήνυσε ότι δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο παράτασης της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών στα νοσοκομεία. Αντίθετα η υποχρεωτικότητα θα αρχίσει κανονικά από 1η  Σεπτεμβρίου. 

Ταυτόχρονα υπογράμμισε πως «η κυβέρνηση δεν θα κάνει πίσω σε αυτό το θέμα». Πρόκειται για ζήτημα προστασίας των ίδιων των υγειονομικών και της υγείας των νοσηλευομένων.  Προλαβαίνουν όλοι οι ανεμβολίαστοι λίγες χιλιάδες, σήμερα και αύριο να εμβολιαστούν, δε θα υπάρχει πρόβλημα με τις δουλειές τους ούτε με τη λειτουργία του ΕΣΥ», τόνισε. 

Επιπλέον, ο υπουργός ερωτηθείς αν στο πλαίσιο αυτό από την Τετάρτη (1/9), θα υπάρξουν αποχωρήσεις από τα νοσοκομεία απάντησε: «Προφανώς για όσους δεν επιλέξουν να κάνουν το εμβόλιο. Για την αναπλήρωση των κενών έχουν γίνει προβλέψεις, τα κενά αφορούν κάποια περιφερειακά νοσοκομεία», διευκρίνισε.

Όσον αφορά το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown, ο κ. Σκέρτσος ήταν σαφής: «Περίπου το 63% των πολιτών έχουν εμβολιαστεί. Δε θα πάμε σε νέο lockdown, δε θα ορίζει μία μειοψηφία τον τρόπο που θα λειτουργεί η κοινωνία και η οικονομία» ανέφερε.

Παράλληλα για τα σχολεία είπε: «Τα σχολεία δεν πρόκειται να κλείσουν. Θα εφαρμοστούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα. Ενώ αναφέρθηκε και στην χρήση μάσκας, η οποία όπως δήλωσε «δεν αφαιρέθηκε ποτέ ως ατομικό μέσο προστασίας». «Το καλοκαίρι δώσαμε τη δυνατότητα σε δημοσίους χώρους χωρίς συνάθροιση να μη τη φοράμε. Η μάσκα παραμένει αναγκαίο μέσο προστασίας και για τους εμβολιασμένους και τους ανεμβολίαστους», επισήμανε.  

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments