Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Χρόνια πολλά Ελλάδα!

Χρόνια πολλά Ελλάδα!

0
Dodekanisos

Ελληνική Επανάσταση 1821. Αναμφίβολα πρόκειται για το πιο σημαντικό γεγονός της Νεώτερης ιστορίας της χώρας μας. Ήταν το γεγονός που έδωσε το έναυσμα για την ίδρυση του Ελληνικού κράτους. Η έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης σηματοδότησε ουσιαστικά και το τέλος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Ήταν το …κερασάκι στην τούρτα μιας και η αλήθεια είναι πως βρισκόταν ήδη σε περίοδο κάμψης. Ο ξεσηκωμός των υποδουλωμένων Ελλήνων ξεκίνησε στην πραγματικότητα του Φεβρουάριου του 1821. Τον επόμενο μήνα πήρε σάρκα και οστά, ουσιαστικά με την απελευθέρωση της Καλαμάτας, στις 23 Μαρτίου. Ήταν το έναυσμα για να πάρει μπρος η αυταπάρνηση των Ελλήνων για τα καλά σε όλη την Πελοπόννησο και από εκεί και πέρα βέβαια να επεκταθεί σε όλους τους Έλληνες.

Ακολούθησαν σημαντικές επιτυχίες και μεγάλος αγώνας. Η κατάληψη της Τριπολιτσάς, οι μάχες στα Δερβενάκια, στη Γραβιά και αλλού ανέδειξαν τη μεγάλη Ελληνική ψυχή και τη δίψα για απελευθέρωση. Οι Έλληνες μόχθησαν και αγωνίστηκαν μέχρι και την τελική μάχη που έγινε το 1829. Ένα χρόνο πριν, το 1828 αναδείχθηκε κυβερνήτης της Ελλάδας ο Ιωάννης Καποδίστριας . Το γεγονός αυτό σηματοδότησε τη νέα αρχή του Ελληνικού Έθνους.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΛΛΑΔΑ!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments