Αρχική Videos “Δεν θα ησυχάσουμε μέχρι η Ουκρανία επικρατήσει του Πούτιν!”

“Δεν θα ησυχάσουμε μέχρι η Ουκρανία επικρατήσει του Πούτιν!”

0

Ένα 9ο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας ετοιμάζει η Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως παραδέχθηκε η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν κατά τη διάρκεια επίσκεψής της στη Φινλανδία.

«Εργαζόμαστε σκληρά για να χτυπήσουμε τη Ρωσία όπου πονάει και να περιορίσουμε ακόμη περισσότερο την ικανότητά της να διεξάγει πόλεμο κατά της Ουκρανίας και μπορώ να ανακοινώσω σήμερα ότι εργαζόμαστε με πλήρη ταχύτητα για ένα ένατο πακέτο κυρώσεων», είπε η φον ντερ Λάιεν σε συνέντευξη Τύπου.

«Και είμαι βέβαια ότι πολύ σύντομα θα εγκρίνουμε ένα παγκόσμιο ανώτατο όριο τιμών για το ρωσικό πετρέλαιο με την G7 και άλλους μεγάλους εταίρους. Δεν θα ησυχάσουμε έως ότου η Ουκρανία επικρατήσει του Πούτιν και του παράνομου και βάρβαρου πολέμου του», είπε. Ο Φον ντερ Λάιεν δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με τα μέτρα που θα μπορούσε να περιέχει ένας νέος γύρος κυρώσεων της ΕΕ. Η ένωση έδωσε τον περασμένο μήνα την τελική έγκριση για την όγδοη παρτίδα κυρώσεων για την εισβολή, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων περιορισμών στο εμπόριο χάλυβα και προϊόντων τεχνολογίας.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τους πρωθυπουργούς της Φινλανδίας και της Εσθονίας, και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της Σουηδίας, η φον ντερ Λάιεν είπε ότι οι επιθέσεις της Ρωσίας στην ουκρανική πολιτική υποδομή, όπως η παροχή ρεύματος, ισοδυναμούν με εγκλήματα πολέμου.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments