Αρχική Εκτός συνόρων Oι κορυφαίες πωλήσεις στην ιστορία του ΠΑΟΚ

Oι κορυφαίες πωλήσεις στην ιστορία του ΠΑΟΚ

1
Dodekanisos

Η ανακοίνωση του Χρήστου Τζόλη από την Νόριτς το μεσημέρι της Πέμπτης 12/8/21 είναι μια ακόμα περίτρανη απόδειξη, ότι οι νεαροί Έλληνες ποδοσφαιριστές έχουν μέλλον. Μέσα σε έναν χρόνο, ο Τζόλης γίνεται το τρίτο ελληνικό ταλεντάκι που “μεταναστεύει” προς Αγγλία μετά τους Τσιμίκα και Γιαννούλη. Μάλιστα με τον τελευταίο θα ξανά υπάρξουν συμπαίκτες μετά την κοινή τους θητεία στην Τούμπα. Τα 11 εκατομμύρια ευρώ που ξόδεψαν τα καναρίνια για τον μεσοεπιθετικό, τον έστειλαν κατευθείαν στην κορυφή των πωλήσεων του Δικεφάλου. Ποιες είναι, όμως, οι υπόλοιπες τέσσερις που απαρτίζουν την κορυφαία πεντάδα με τους παίκτες που κατάφερε να πουλήσει ο ΠΑΟΚ; Ας τις δούμε όλες μία μία.

5. Κουλούρης/Μακ/Ροντρίγκες 3,5 ΕΚΑΤΟΜΜΎΡΙΑ

Στην θέση νο.5 έχουμε ισοψηφία. Το πρώτο βήμα το έκανε ο Ρόμπερτ Μακ ανεβαίνοντας προς τον Βορρά και την Ζενίτ. Επέστρεψε ως δανεικός στον ΠΑΟΚ, μόλις έναν χρόνο μετά, ενώ τώρα παίζει ποδόσφαιρο με την ομάδα της Φερεντσβάρος

Ο Γκάρι Ροντίγκες έφυγε τον Ιανουάριο του 17’, μεταβαίνοντας στην γειτονική χώρα για λογαριασμό της Γαλατασαράι. Ακριβώς δυο χρόνια μετά πήρε μεταγραφή στην αραβική Ίτιχαντ για 9 εκατομμύρια ευρώ, όπου και αγωνίζεται μέχρι και σήμερα, μετά από δανεισμό στην Φενερμπαχτσέ.

Το next big thing του ΠΑΟΚ στην επίθεση, Ευθύμης Κουλούρης μπορεί να μην κατάφερε ποτέ να προσαρμοστεί στην Θεσσαλονίκη, ο δανεισμός του, όμως, στον Ατρόμητο του έδωσε την χρυσή ευκαιρία που έψαχνε. Το καλοκαίρι του 19΄ταξίδεψε στο Τουλούζ γινόμενος η ακριβότερη μεταγραφή Έλληνα ποδοσφαιριστή μέχρι εκείνη την στιγμή για τον ΠΑΟΚ. Ο υποβιβασμός των Βιολετί σε συνδυασμό με την έλλειψη αγωνιστικού ρυθμού ανάγκασε τον 25 επιθετικό να επιστρέψει στο Περιστέρι.

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι garry_rodrigues-1024x576.jpg
Ο Γκάρι Ροντρίγκες με την φανέλα του Δικεφάλου

 

4. Βιερίνια 4 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ

Μια από τις σημαίες του Δικεφάλου έμελλε να ανήκει και στις ακριβότερες πωλήσεις του. Ο Ιανουάριος του 12’ τον βρήκε να πετάει στο Βόλφσμπουργκ για λογαριασμό της ομώνυμης ομάδας. Το κόστος της μεταγραφής θα αγγίξει τα 4 εκατομμύρια ευρώ.  Ο Αντελίνο σε 125 ματς στην Μπουντεσλίγκα σκόραρε 7 φορές και μοίρασε 18 ασίστ, ενώ αποτέλεσε και μέλος της Εθνικής Πορτογαλίας που σήκωσε το Ευρωπαϊκό το 2016. Η θέση του μεταβλήθηκε από την πλευρά της επίθεσης στην πλευρά την άμυνας, ενώ από το καλοκαίρι του 17’ έως σήμερα αγωνίζεται με την φανέλα της αγαπημένης του ομάδας, κατακτώντας 3 κύπελλα κι ένα πρωτάθλημα.

Ο Βιερίνια πανηγυρίζει στην Τούμπα

3. Γιαννούλης 8,5 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ

Μαζί με τον Τσιμίκα, ο Δημήτρης  Γιαννούλης αποτελεί έναν εκ των κορυφαίων μπακ που αντιπροσωπεύουν το ελληνικό συγκρότημα. Αποκτήθηκε από τον Βατανιακό για μόλις 20 χιλιάδες ευρώ. Μετά από αλλεπάλληλους δανεισμούς σε Πιερικό, Βέροια, Ανόρθωση και Ατρόμητο, εν τέλει καθιερώθηκε στο βασικό σχήμα των ασπρόμαυρων. Οι εξαιρετικές του εμφανίσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη του εξασφάλισαν μια δαπανηρή (για τα ελληνικά δεδομένα) μεταγραφή στην αγγλική Νόριτς, η οποία φέτος επιστρέφει στα σαλόνια της Πρέμιερ Λιγκ

Ο Γιαννούλης με τα χρώματα του ΠΑΟΚ

2. Πρίγιοβιτς 10 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ

Γυρολόγος επιθετικός, έκανε ένα μεγάλο τουρ σε Αγγλία και Ελβετία (με μια μικρή στάση στην Τρόμσο)πριν μετακινηθεί στην Σουηδία και την Ντζουργκάρντεν έναντι 200 χιλιάδων ευρώ. Τα 10 γκολ που έβαλε, τον έστειλαν στην Β’ εθνική Τουρκίας και την Μπόλουσπορ. Εκεί θα γίνει και το πρώτο μπαμ. Οι καλές του εμφανίσεις τον στέλνουν καρφί στην Πολωνία και την Λέγκια Βαρσοβίας για ένα ποσό που σχεδόν άγγιξε τις 400 χιλιάδες. Στην Τούμπα έφτασε στις 16 Ιανουαρίου το 17’ για 3 σχεδόν εκατομμύρια και σάρωσε το ελληνικό κοινό. Παραμένει ακόμα η πιο παραγωγική του ομάδα, καθώς με τον ΠΑΟΚ κατέγραψε 34 τέρματα σε 49 συμμετοχές σηκώνοντας 1 πρωτάθλημα και 3 κύπελλα. Πλέον αγωνίζεται με τον Ροντρίγκες στην Ίτιχαντ, που κατέβαλλε 10 εκατομμύρια ευρώ για να τον κάνει δικό της.

Το χειροκρότημα από τους φιλάθλους στην Τούμπα

1.Τζόλης 11 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ

Το παιδί θαύμα. Καιρό είχαν να δουν κάτι αντίστοιχο στην Τούμπα. Ο νεαρός Χρήστος Τζόλης θεωρείται εκ των κορυφαίων teenagers στον κόσμος, όντας προτεινόμενος για το βραβείο “Golden Boy”, που δίνεται στο καλύτερο της Ευρώπης. Ο νέος του προπονητής στην Νόριτς, Ντάνιελ Φάρκε έψαλλε ύμνους για τον ίδιο δηλώνοντας έκθαμβος με τις εμφανίσεις του. Έχει την καλύτερη επίδοση από όλους τους υπόλοιπους της γενιάς του πετυχαίνοντας 16 γκολ και 10 ασίστ. Μένει να δούμε πως θα είναι τα πρώτα του βήματα στην Αγγλία.

Ο Τζόλης στον ΠΑΟΚ
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] επιθετικός τον οποίο γνωρίσαμε με την φανέλα του ΠΑΟΚ, μόλις έσπασε το συμβόλαιο του με την Αλαβές. Μάλιστα […]