Αρχική Εκτός συνόρων Όμπλακ: Έφτασε τα 304 επίσημα ματς με την Ατλέτικο και έγραψε ιστορία

Όμπλακ: Έφτασε τα 304 επίσημα ματς με την Ατλέτικο και έγραψε ιστορία

0
Φωτογραφία: AS.com
Dodekanisos

Ο Γιαν Όμπλακ στην εκτός έδρας νίκη της Ατλέτικο Μαδρίτης στην έδρα της Θέλτα (2-1) έγραψε ιστορία. Ο Σλοβένος τερματοφύλακας είναι ο ποδοσφαιριστής με τα περισσότερα επίσημα ματς στην ιστορία των «κολτσονέρος» με 304. 

Όπως αναφέρει η Ισπανική «Mundo Deportivo» o Όμπλακ προσπέρασε τον Αμπέλ Ρεσίνο, παλαίμαχο τερματοφύλακα της Ατλέτικο που είχε καταγράψει 303 επίσημους αγώνες. 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jan Oblak (@oblakjan)

«Αποτελεί τιμή να καταρρίπτεις ένα τέτοιο επίτευγμα με την φανέλα της Ατλέτικο και ακόμα καλύτερο να το συνδυάζεις με νίκη. Σας ευχαριστώ για την υποστήριξη σας», τόνισε ο Όμπλακ σε ανάρτησή του στο Instagram. 

Η Ατλέτικο Μαδρίτης είχε αποκτήσει -ως αντικαταστάτη του Τιμπό Κουρτουά- από την Μπενφίκα τον Όμπλακ το καλοκαίρι του 2014. Η μεταγραφή του από τους «αετούς» της Λισαβόνας είχε κοστίσει 16 εκατομμύρια ευρώ. Σήμερα ο βρίσκεται για όγδοη σερί σεζόν στην Ισπανική πρωτεύουσα.

Ο Σλοβένος εξελίχθηκε σε έναν από τους καλύτερους τερματοφύλακες παγκοσμίως. Στην La Liga είναι μακράν ο καλύτερος. Πέρα από το περσινό κερδισμένο πρωτάθλημα Ισπανίας, το Europa League και το σούπερ καπ Ευρώπης, ο Όμπλακ έχει κερδίσει πέντε φορές το τρόπαιο Θαμόρα. Το τρόπαιο αποδίδεται κατά το τέλος της αγωνιστικής περιόδου του ισπανικού πρωταθλήματος, στον τερματοφύλακα, που δέχθηκε τα λιγότερα γκολ.

Τα απίστευτα στατιστικά του Όμπλακ

Στα 304 επίσημα ματς ο Όμπλακ έχει δεχθεί 213 γκολ και έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία του 159 φορές. Ενώ από τα 304 ματς έχει ηττηθεί μόλις στο 15% αυτών (μεταφράζεται σε 49 ήττες στα 304). 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments