Αρχική Εκτός συνόρων EURO: Η Ιταλία 4-2 την Ισπανία στα πέναλτι και πρόκριση στον τελικό!

EURO: Η Ιταλία 4-2 την Ισπανία στα πέναλτι και πρόκριση στον τελικό!

2
Πηγή: tv9news.com
Dodekanisos

Την πρόκριση στον τελικό του EURO πήρε η Ιταλία. Η «σκουάντρα ατζούρα» νίκησε 4-2 στα πέναλτι (1-1 ο κανονικός αγώνα και η παράταση) την Ισπανία στο «Γουέμπλεϊ». Τον νικητή του Αγγλία-Δανία περιμένουν τώρα οι Ιταλοί. 

Οι Ιταλοί προηγήθηκαν στο σκορ με πανέμορφο γκολ του Κιέζα στο 60′. Ενώ στο 80′ ο Μοράτα ισοφάρισε σε 1-1 με το έκτο του γκολ στο τουρνουά (ξεπέρασε τον Τόρες που είχε πέντε). Στον επιπλέον χρόνο της παράτασης δεν άλλαξε κάτι και οδηγηθήκαμε στα πέναλτι. 

Εκεί ο Ουνάι Σιμόν απέκρουσε το πρώτο πέναλτι του Λοκατέλι. Στη συνέχεια ο Ντάνι Όλμο αστόχησε, ενώ ο Ντοναρούμα νίκησε τον Μοράτα και ο Ζορζίνιο με άψογη και ψύχραιμη εκτέλεση έστειλε την Ιταλία στον τελικό της Κυριακής (11/07).

Οι εκτελέσεις των πέναλτι στο Ιταλία – Ισπανία

Λοκατέλι – απόκρουση Σιμόν

Όλμο – άουτ

Μπελότι – γκολ

Μορένο – γκολ

Μπονούτσι – γκολ

Τιάγκο – γκολ

Μπερναρντέρσκι – γκολ

Μοράτα – απόκρουση Ντοναρούμα

Ζορζίνιο – γκολ

Δέκατη πρόκριση σε μεγάλη διοργάνωση και τέταρτη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα

Η Ιταλία προκρίθηκε για δέκατη φορά σε τελικό Διεθνής διοργάνωσης. Μόνο η Γερμανία μετράει περισσότερες (14). Παράλληλα, η ομάδα του Μαντσίνι πέρασε για τέταρτη φορά στην ιστορία της σε τελικό EURO, έχοντας να επιδείξει μία κατάκτηση (1968) και δύο ήττες (2000 από Γαλλία, 2012 από Ισπανία).  

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων: 

ΙΤΑΛΙΑ (Ρομπέρτο Μαντσίνι): Ντοναρούμα, Ντι Λορέντζο, Μπονούτσι, Κιελίνι, Έμερσον (74′ Τολόι), Μπαρέλα (85′ Λοκατέλι), Ζορζίνιο, Βεράτι (73′ Πεσίνα), Κιέζα (107′ Μπερναρντέσκι), Ιμόμπιλε (62′ Μπεράρντι), Ινσίνιε (85′ Μπελότι).

ΙΣΠΑΝΙΑ (Λουίς Ενρίκε): Σιμόν, Αθπιλικουέτα (85′ Γιορέντε), Γκαρθία (109′ Πάου Τόρες), Λαπόρτ, Άλμπα, Κόκε (70′ Ρόδρι), Μπουσκέτς (106′ Τιάγκο), Πέδρι, Φ. Τόρες (62′ Μοράτα), Οϊαρθάμπαλ (70′ Μορένο), Όλμο.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Η Ιταλία νίκησε 4-2 στα πέναλτι την Ισπανία και πήρε το ε…. Τώρα οι Ιταλοί περιμένουν τον νικητή του Αγγλία-Δανία, για να δουν ποια ομάδα θα αντιμετωπίσουν στον τελικό του «Γουέμπλεϊ».  […]

trackback

[…] Η Ισπανία ηττήθηκε με 2-4 στα πέναλτι από την Ιταλία και αποκλείστηκε ένα βήμα πριν τον τελικό του EURO. Ωστόσο και μόνο η πορεία της μέχρι εδώ μόνο ως επιτυχία μπορεί να θεωρηθεί. Φυσικά όλο αυτό το «δημιούργημα» οφείλεται στον άνθρωπο που κάθεται στην άκρη του πάγκου της «Φούριας Ρόχας». Ο λόγος για τον 51χρονο Λουίς Ενρίκε. Ένας άνθρωπος που παρά την τραγική απώλεια του βρήκε την δύναμη να επιστρέψει στους αγωνιστικούς χώρους.   […]