Αρχική Αθλητικά νέα EURO: Το μεγαλείο ψυχής και η δύναμη του Λουίς Ενρίκε

EURO: Το μεγαλείο ψυχής και η δύναμη του Λουίς Ενρίκε

0
Γιουβέντους - Μπαρσελόνα 1-3 στον τελικό του UEFA Champions League το 2015. Ο Λουίς Ενρίκε πανηγυρίζει αγκαλιασμένος με την κόρη του Χάνα. Πηγή: mirror.co.uk
Dodekanisos

Η Ισπανία ηττήθηκε με 2-4 στα πέναλτι από την Ιταλία και αποκλείστηκε ένα βήμα πριν τον τελικό του EURO. Ωστόσο και μόνο η πορεία της μέχρι εδώ μόνο ως επιτυχία μπορεί να θεωρηθεί. Φυσικά όλο αυτό το «δημιούργημα» οφείλεται στον άνθρωπο που κάθεται στην άκρη του πάγκου της «Φούριας Ρόχας». Ο λόγος για τον 51χρονο Λουίς Ενρίκε. Ένας άνθρωπος που παρά την τραγική απώλεια του βρήκε την δύναμη να επιστρέψει στους αγωνιστικούς χώρους.  

Η απογείωση στη Μπαρσελόνα

Ήταν Μάιος του 2014 όταν ο Λουίς Ενρίκε ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Μπαρσελόνα. Με τους «μπλαουγκράνα» από το 2014 μέχρι το 2017 κατέκτησε τα πάντα. Πρωταθλήματα, κύπελλα, σούπερ καπ, το Champions League του 2015, σούπερ καπ Ευρώπης και Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων. Η Μπαρσελόνα που παρουσίασε στους αγωνιστικούς χώρους έπαιξε «διαστημικό» ποδόσφαιρο. Σε 181 ματς σε όλες τις διοργανώσεις πανηγύρισε 138 νίκες και μόλις 21 ήττες (22 οι ισοπαλίες). 519 γκολ υπέρ, 147 κατά. Ποσοστό νικών 76.24%! Ασύλληπτα νούμερα. 

Η αποχώρηση από τους «μπλαουγκράνα» 

Όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν όμως. Ο Ενρίκε τότε είχε αιτιολογήσει την απόφασή του λέγοντας πως: «Η απόφαση είναι δύσκολη. Το σκέφτηκα καλά. Θα είμαι ακριβής σε όσα θα πω. Δεν θα συνεχίσω. Ο λόγος είναι ο τρόπος που πρέπει να ζω, κάνοντας αυτή τη δουλειά. Έχω ελάχιστο χρόνο για όλα τα υπόλοιπα», είχε δηλώσει. Όταν είσαι σε έναν σύλλογο όπως η Μπαρσελόνα είναι απολύτως λογικό να υπάρχει τεράστια πίεση. Για νίκες που θα φέρουν τίτλους. 

Το κεφάλαιο Εθνική Ισπανίας

Ο Λουίς Ενρίκε παρουσιάστηκε από την Εθνική Ισπανίας το καλοκαίρι του 2018. Λίγους μήνες αργότερα παραιτήθηκε των καθηκόντων του επικαλούμενος σοβαρό οικογενειακό πρόβλημα. Όπως έγινε γνωστό η εννιάχρονη κόρη του έπασχε από καρκίνο των οστών. Η Χάνα μετά από αρκετή μάχη με τον καρκίνο δεν τα κατάφερε. 

Η τραγική είδηση που σκόρπισε πένθος σε ολόκληρο τον κόσμο

Τον Αύγουστο του 2019 η είδηση που έκανε τον γύρο του διαδικτύου ήταν «γροθιά» στο στομάχι.

Ο Λουίς Ενρίκε ανακοίνωσε μέσω των επίσημων λογαριασμών που διατηρεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πως πέθανε σε ηλικία μόλις εννιά ετών η κόρη του Χάνα, που τους τελευταίους πέντε μήνες υπέφερε από οστεοσάρκωμα, αρρώστια που συνδέεται με καρκίνο στα οστά.
 
Ο Λουίς Ενρίκε με την κόρη του Χάνα. Πηγή: liverpoolecho.co.uk
 
«Η κόρη μας, η Χάνα, πέθανε το απόγευμα σε ηλικία εννιά ετών, έχοντας παλέψει σκληρά για πέντε ολόκληρους μήνες κόντρα στο οστεοσάρκωμα. Σας ευχαριστούμε όλους για την στοργή που μας δείξατε αυτούς τους μήνες και εκτιμούσε τη διακριτικότητα και την κατανόηση.

Ευχαριστούμε επίσης το προσωπικό των νοσοκομείων “Sant Joan de Deu” και “Sant Pau” για την αφοσίωση και τις υπηρεσίες τους. Ευχαριστούμε τους γιατρούς, τις νοσοκόμες και όλους όσους προσφέρθηκαν να βοηθήσουν.

Θα μας λείψεις πολύ, αλλά θα σε θυμόμαστε κάθε ημέρα της ζωής σου με την ελπίδα ότι θα συναντηθούμε στο μέλλον ξανά. Θα είσαι το αστέρι που οδηγείς την οικογένειά μας», ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο Λουίς Ενρίκε. 

 

Ο Ισπανός βγήκε πιο δυνατός

Κι όμως! Ο Λουίς Ενρίκε μέσα από όλο αυτό βγήκε πιο δυνατός. Ο 51χρονος βρήκε τα ψυχικά αποθέματα να ξεπεράσει μία τόσο οδυνηρή απώλεια. Επέστρεψε στην Εθνική Ισπανίας φτάνοντας μέχρι τα ημιτελικά του EURO. Πάνω από όλα όμως, μας δίδαξε πως το ποδόσφαιρο όσο υπέροχο κι αν είναι, θα αποτελεί πάντοτε δευτερεύον μπροστά στα σημαντικά θέματα της ζωής, την οικογένεια και την υγεία. Ένα τεράστιο «respect» στον Λουίς Ενρίκε!

Πηγή φωτογραφίας: protothema.gr
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments