Ντράγκι εναντίον Ούρσουλα στις εκλογές, τι θα αλλάξει όμως;

0
Dodekanisos

Πληθαίνουν το τελευταίο διάστημα τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι ο Μάριο Ντράγκι αναμένεται να αποτελέσει αντίπαλο της Ούρσουλα Φον Ντερ Λάϊεν στις επικείμενες εκλογές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πολιτικοί αναλυτές μάλιστα συνδέουν την πρόσφατη ομιλία του κοντά στις Βρυξέλλες με την εκλογική αναμέτρηση.

Ο ίδιος ζήτησε βαθιές αλλαγές για τη διατήρηση της ανταγωνιστικότητας της Ευρώπης. Το θεωρούν πιθανό σημάδι ενόψει των εκλογών πιστεύοντας πως είναι ικανός και πρόθυμος να αναλάβει έναν ηγετικό ρόλο στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Έχουν ήδη μάλιστα ξεκινήσει συζητήσεις για το αν η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν θα διατηρήσει τη θέση της ή εάν η επιστροφή του Ντράγκι στην πολιτική σκηνή της ΕΕ θα μπορούσε να ανοίξει έναν νέο δρόμο. Οι επικριτές υποστηρίζουν ότι το υπόβαθρό του ως τεχνοκράτης υποδηλώνει ότι επικεντρώνεται κυρίως στα δικά του συμφέροντα, ενώ άλλοι πιστεύουν ότι η τεχνική του εμπειρογνωμοσύνη και οι πολιτικές δεξιότητές του είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται η ΕΕ για να ξεπεράσει τις τρέχουσες προκλήσεις. Ωστόσο, αν αναλογιστεί κανείς τις θέσεις του σε διάφορα ζητήματα όπως για παράδειγμα ο κορωνοϊός, τότε προκύπτει το μεγάλο ερώτημα αν απλά επιχειρείται μια αλλαγή στην κορεσμένη Ούρσουλα με κάποιον άλλον που απλά θα ακολουθήσει τις ίδιες ατζέντες. 

Ανεξάρτητα πάντως με την υποψηφιότητα Ντράγκι, θα έλεγε κανείς ότι το μόνο σίγουρο είναι πως όσο πλησιάζουμε στις εκλογές, η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν χάνει όλοι και περισσότερο έδαφος και δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι τα πράγματα θα είναι ιδιαιτέρως δύσκολα για την ίδια στις συγκεκριμένες εκλογές.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments