Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Γερμανία: Το δαχτυλικό αποτύπωμα μπαίνει στις ταυτότητες

Γερμανία: Το δαχτυλικό αποτύπωμα μπαίνει στις ταυτότητες

0
Dodekanisos

Εν μέσω έντονης διαμαρτυρίας από ακτιβιστές υπέρ της προστασίας δεδομένων το ψηφιακό δακτυλικό αποτύπωμα προστίθεται στα βιομετρικά στοιχεία της γερμανικής ταυτότητας. Έτσι από τις 2 Αυγούστου 2021 το δαχτυλικό αποτύπωμα θα προστεθεί στις νέες ταυτότητες των Γερμανών.  

Τα δακτυλικά αποτυπώματα γίνονται υποχρεωτικά

Οι ακτιβιστές υπέρ της προστασίας προσωπικών δεδομένων στην Γερμανία είναι ενάντια στην διαδικασία συλλογής και ψηφιοποίησης των δακτυλικών τους αποτυπωμάτων. Οι γερμανικές αρχές που επέκτειναν μαζικά την υποχρέωση σάρωσης των δακτυλικών αποτυπωμάτων ανακοίνωσαν ότι όλοι οι πολίτες που υποβάλλουν αίτηση για νέα ταυτότητα υποχρεούνται να σαρώσουν τα δακτυλικά τους αποτυπώματα. Μέχρι τώρα κάτι τέτοιο ήταν εθελοντικό για τις ταυτότητες, ενώ απαιτείται μόνο για την έκδοση διαβατηρίου.

Η ταυτότητα στην Γερμανία ως ταξιδιωτικό έγγραφο είναι αρκετά δημοφιλής. Πολλοί Γερμανοί την χρησιμοποιούν και για τα ταξίδια τους, στο εσωτερικό της χώρας αλλά και εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στο τσιπ της ταυτότητας πλέον θα περιλαμβάνονται και τα δακτυλικά αποτυπώματα και η φωτογραφία του κατόχου. 

Θα επεκταθεί το μέτρο σε όλη την Ευρώπη

Η απόφαση είχε ληφθεί τον Ιούνιο του 2019, με σκοπό να βάλει στοπ στην πλαστογράφηση των ταξιδιωτικών εγγράφων, θα μπει σε εφαρμογή από τις 2 Αυγούστου σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τα ταξιδιωτικά έγγραφα, μετά από αυτήν την ημερομηνία, θα εκδίδονται μόνο με συνδυασμό βιομετρικών φωτογραφιών και δακτυλικών αποτυπωμάτων. Σε περίπτωση που μία ταυτότητα χρησιμοποιείται παράνομα ή είναι πλαστή, θα χρησιμοποιείται το δακτυλικό αποτύπωμα που βρίσκεται αποθηκευμένο στο τσιπ. Για την ανάγνωση των κρυπτογραφημένων δεδομένων όμως απαιτείται μία ειδική συσκευή, την οποία διαθέτουν μόνο η αστυνομία, η συνοριοφυλακή και τα τελωνεία.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments