“Αντέχετε μια τέτοια καταδίκη της ιστορίας;”

0
Dodekanisos

“Να περιφρουρήσουμε την τιμή και την αξιοπρέπεια μας και να ανακτήσουμε την Ελευθερία της Πατρίδος μας”! Αυτό ανέφερε κατά την διάρκεια του Αναστάσιμου μηνύματος του, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου και Νέας Ιουστινιανής Γεώργιος. Ο ίδιος δεν παρέλειψε να εκφράσει τους προβληματισμούς του για την πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Ευρώπης για το Κόσοβο μετά από Ελληνική μάλιστα εισήγηση, όπως και για το θέμα της Κύπρου. Μεταξύ άλλων, ανέφερε και τα εξής:

«Το χρέος μας είναι ξεκάθαρο: να περιφρουρήσουμε την τιμή και την εθνική αξιοπρέπειά μας και να ανακτήσουμε την ελευθερία της πατρίδας μας. Για όσο χρόνο η μισή πατρίδα μας παραμένει υπό κατοχή και η υπόλοιπη κινδυνεύει, δεν έχουμε το δικαίωμα επανάπαυσης και ολιγωρίας».

«Θεωρούμε απαραίτητη προϋπόθεση για επιτυχία του αγώνα μας την κοινή δράση Ελλάδας και Κύπρου σε όλα τα μέτωπα για την προώθηση του εθνικού μας θέματος. Και μας ανησυχεί ιδιαίτερα η πρόσφατη απόφαση στο Συμβούλιο της Ευρώπης για το Κόσοβο που λήφθηκε με ελληνική εισήγηση. Επιτείνονται μάλιστα οι φόβοι μας για επαλήθευση των φημών ότι η Ελλάδα αποδέχθηκε εισήγηση της Τουρκίας όπως το Κυπριακό μη επηρεάσει την ανάπτυξη των μεταξύ τους σχέσεων».

«Ακούστε όσο είναι καιρός, τη φωνή μας. Κρατηθήκαμε για αιώνες στη γη των πατέρων μας με πολλές θυσίες και ποταμούς αιμάτων. Φαίνεται όμως πως οι καιροί άλλαξαν και αν δεν ενεργήσουμε αμέσως και με τρόπο αποτελεσματικό, φοβούμαστε ότι σε λίγο ως Ελληνισμός θα ‘μαστε παρελθοντική αναφορά για την Κύπρο. Αντέχετε μιαν τέτοια καταδίκη της ιστορίας; Εμείς δεν θα εγκαταλείψουμε τον αγώνα. Η υπερτρισχιλιετής ελληνική παρουσία μας στην Κύπρο όμως μας δίνει το δικαίωμα να απαιτούμε τη συμπαράταξη ολόκληρου του Έθνους!»

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments