Τουλάχιστον 215 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων απλά πετάχθηκαν στα σκουπίδια

0
Dodekanisos

Τουλάχιστον 215 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων για τον κορωνοϊό έχουν απλά πεταχτεί στα σκουπίδια στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό αναφλέρει σε ρεπορτάζ του το ειδησεογραφικό site Politico τονίζοντας ότι είναι κάτι που έχει κοστίσει στους φορολογούμενους πολίτες της ΕΕ περίπου τέσσερα δισεκατομμύρια ευρώ! Σύμφωνα με την έρευνα που έγινε, το ρεπορτάζ εκτιμά ότι ο αριθμός των δόσεων εμβολίων που απορρίπτονται σε όλη την ΕΕ είναι κατά μέσο όρο 0,7 ανά κάτοικο.

Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται η Εσθονία, η οποία έχει απορρίψει περισσότερους από έναν εμβολιασμούς ανά κάτοικο. Για αυτές τις αξιολογήσεις, το Politico χρησιμοποίησε δεδομένα από 19 χώρες της ΕΕ, 15 από τις οποίες παρείχαν απευθείας στατιστικά στοιχεία Ορισμένες χώρες, όπως η Γαλλία, έχουν μέχρι στιγμής αρνηθεί να αποκαλύψουν πληροφορίες.

Επιπλέον, τα δεδομένα ανήκουν σε διαφορετικές χρονικές περιόδους, με την παλαιότερη να προέρχεται από τον Δεκέμβριο του 2022. Είναι επομένως δύσκολο να προσδιοριστεί ένας ακριβής αριθμός χαμένων δόσεων εμβολίου. Η ΕΕ παρήγγειλε τα περισσότερα εμβόλια το 2021, υπενθυμίζει το Politico. Εκείνη την εποχή, οι Βρυξέλλες υπέγραψαν συμβόλαιο με την Pfizer και τη BioNTech για την παραγωγή 1,1 δισεκατομμυρίων δόσεων. Οι προσπάθειες για δωρεά πλεονασματικών εμβολίων σε τρίτες χώρες ματαιώθηκαν από τη μείωση της ζήτησης και τα υλικοτεχνικά προβλήματα.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments