“Πιστεύουμε ότι το ΝΑΤΟ προετοιμάζεται για μια πιθανή σύγκρουση με τη Ρωσία”

0
Dodekanisos

Μια προετοιμασία “δυνητικής σύγκρουσης με τη Ρωσία” χαρακτήρισε την άσκηση του ΝΑΤΟ Steadfast Defender που θα διαρκέσει μέχρι το Μάϊο η εκπρόσωπος του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

“Αυτή τη στιγμή, το ΝΑΤΟ διεξάγει τις μεγαλύτερες ασκήσεις του από τον Ψυχρό Πόλεμο, Steadfast Defender, κοντά στα ρωσικά σύνορα. Σύμφωνα με το σενάριό τους, χρησιμοποιώντας όλα τα εργαλεία , συμπεριλαμβανομένων των υβριδικών και των συμβατικών όπλων , ασκούν ενέργειες συνασπισμού κατά της Ρωσίας. Εμείς πρέπει να παραδεχτούμε ότι τα κράτη του ΝΑΤΟ προετοιμάζονται σοβαρά για μια «δυνητική σύγκρουση» μαζί μας , για την οποία, παρεμπιπτόντως, μιλούν ανοιχτά υψηλόβαθμοι εκπρόσωποι του ΝΑΤΟ», είπε η Ζαχάροβα σε δήλωση που δημοσίευσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Στις ασκήσεις συμμετέχουν σύμφωνα με τα στοιχεία πάνω από 90.000 στρατιώτες και από τα 32 κράτη μέλη. Κατά τη διάρκεια τους, οι σύμμαχοι σχεδιάζουν να δοκιμάσουν ένα σενάριο σύγκρουσης εναντίον ενός «σχεδόν ομοτίμου αντιπάλου» σύμφωνα με το άρθρο 5 της Συνθήκης του Βορείου Ατλαντικού, το οποίο ορίζει ότι μια επίθεση σε έναν σύμμαχο θεωρείται επίθεση εναντίον ολόκληρου του ΝΑΤΟ και επιτρέπει για την παροχή της κατάλληλης βοήθειας.

Μιλώντας για τις κατηγορίες του ΝΑΤΟ κατά της Ρωσίας για υβριδικές επιθέσεις στη συμμαχία, η Ζαχάροβα είπε ότι η Μόσχα τις θεωρεί ως παραπληροφόρηση, η οποία αυξάνει τον βαθμό της αντιρωσικής υστερίας.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments