Απέκλεισαν με τα τρακτέρ τους το κέντρο του Βερολίνου

0
Dodekanisos

Μπορεί η κυβέρνηση της Γερμανίας με πρόσφατες δηλώσεις εκπροσώπων της να ισχυρίστηκε ότι έχει κάνει σημαντικά βήματα για την επίλυση της δημοσιονομικής κρίσης, όμως στην πράξη τα πράγματα είναι φανερό πως δνε πάνε και τόσο καλά. Και δεν είναι καθόλου τυχαίο το ότι σχεδόν 2000 τρακτέρ απέκλεισαν την Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου απέκλεισαν τον κεντρικό δρόμο που οδηγεί στην Πύλη του Βρανδεμβούργου στο κέντρο του Βερολίνου. Οι αγρότες διαδήλωσαν ενάντια στην κυβερνητική εντολή για την άυξηση των φόρων στα αγροτικά μηχανήματα. Είναι κάτι που ισχυρίζονται ότι θα κοστίσει στον κλάδο περίπου 1 δισεκατομμύριο ευρώ ετησίως, για να βοηθήσει να καλυφθεί μια τρύπα 17 δισεκατομμυρίων ευρώ στον προϋπολογισμό του 2024.

«Σήμερα στείλαμε ένα σαφές μήνυμα στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση: Να αποσύρει τις αυξήσεις φόρων για τη γεωργία», δήλωσε πρόεδρος των Γερμανικών Αγροπτικών Συλλόγων  Joachim Rukwied. «Φτάνει πια, πρέπει να αποσυρθεί. Αυτή η πολιτική πρέπει να τελειώσει, διαφορετικά είναι απαραίτητη η αλλαγή κυβέρνησης», είπε. Η μεγαλύτερη ανησυχία των αγροτών είναι ότι οι αυξήσεις φόρων θα αναγκάσουν πολλούς στον κλάδο, ο οποίος ήδη αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα.

Ωστόσο, ακόμη κι αν ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς συμφωνήσει να ανακαλέσει την απόφαση, ο συνασπισμός θα πρέπει να βρει τα χρήματα που ήλπιζε να παράγει μέσω των φόρων του αγροτικού τομέα αλλού. Ενώ ο γερμανικός προϋπολογισμός ανέρχεται συνολικά σε περίπου 450 δισεκατομμύρια ευρώ, μόνο το 10% περίπου αυτού μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά την κρίση της κυβέρνησης. Το υπόλοιπο προορίζεται για δικαιώματα όπως συντάξεις και υγειονομική περίθαλψη.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments