«Ψάχνονται» να απομονώσουν πλήρως την Ουγγαρία, έβαλε δύσκολα ο Όρμπαν

0
Dodekanisos

Στόχος επιτροπών της ΕΕ οι οποίες ασχολούνται με την παραπληροφόρηση μέσω του διαδικτύου έχει γίνει για τα καλά το twitter του Έλον Μασκ. Και δεν είναι καθόλου τυχαίο το ότι για πρώτη φορά ξεκινάει επίσημη έρευνα με αφορμή δημοσιεύματα που σχετίζονται με τον πόλεμο του Ισραήλ και της Χαμάς. Η έρευνα γίνεται με αφορμή το νέο νόμο περί λογοκρισίας της ΕΕ που έχει τεθεί σε ισχύ αυτό το καλοκαίρι. Η έρευνα ανακοινώθηκε από τον Ευρωπαίο Επίτροπο της ΕΕ για την Εσωτερική Αγορά, Τιερί Μπρετόν, ο οποίος υποστηρίζει έντονα τη σχετική δράση.

Η απάντηση του Μασκ στους ισχυρισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης περιέχεται σε ένα tweet του το οποίο ανέφερε τα εξής: «Η πολιτική μας είναι όλα να είναι ανοιχτού κώδικα και διαφανή, μια προσέγγιση που ξέρω ότι υποστηρίζει η ΕΕ. Παρακαλούμε δηλώστε τις παραβιάσεις στις οποίες αναφέρεστε 𝕏 ώστε να τις δει το κοινό. Ευχαριστώ πολύ».

Δεν είναι λίγοι αυτοί που φωνάζουν ότι το ζήτημα των πολιτικών που ρυθμίζουν τη λεγόμενη «παραπληροφόρηση» στο διαδίκτυο εγείρει σημαντικές ανησυχίες σχετικά με την ελευθερία του λόγου και τον συγκεντρωτισμό της εξουσίας στον δημόσιο λόγο. Αυτή η δύναμη ορισμού και ελέγχου της ροής πληροφοριών μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την καταστολή της διαφωνίας, τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης ή τη φίμωση ορισμένων προοπτικών, υπονομεύοντας έτσι σοβαρά τις αρχές του ελεύθερου και ανοιχτού λόγου που είναι θεμελιώδεις για τις δημοκρατικές κοινωνίες.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments