Αρχική Εκτός συνόρων Τομ Μπρέιντι: Ο GOAT του Αμερικάνικου ποδόσφαιρου!

Τομ Μπρέιντι: Ο GOAT του Αμερικάνικου ποδόσφαιρου!

0
Dodekanisos

Γράφει ο Κώστας Μόσχοβος

Πριν από λίγες ώρες οι TampaBayBuccaneers με μπροστάρη τον Τομ Μπρέιντι νίκησαν με 31-9 τους περσινούς πρωταθλητές Kansas City Chiefs του Πάτρικ Μαχόμς στο «RaymondJamesStadium» της Τάμπα φυσικής έδρας των Buccaneersκαι ήταν οι μεγάλοι νικητές στον 55ο τελικό SuperBowl και μάλιστα αυτός ήταν ο δεύτερος τίτλος της ιστορίας τους μετά το 2003.

Ο μυθικός Τομ Μπρέιντιστα 43 του αναδείχθηκε MVP του τελικού και συνολικά για πέμπτη φορά (ρεκόρ), ενώ κατέκτησε για έβδομη φορά (ρεκόρ) το πρωτάθλημα σε δέκα τελικούς.
Δείχνει απίστευτο και όμως είναι αληθινό. Ο Μπρέιντι πλέον έχει περισσότερα πρωταθλήματα από όλες τις 32 ομάδες του NFL! Ενδεικτικά: New England Patriots έξι, Pittsburgh Steelers, Dallas Cowboys, San Francisco 49ers πέντε, Green Bay Packers, New York Giants τέσσερα, Denver Broncos, Washington Redskins, Las Vegas Raiders τρία, Miami Dolphins, Indianapolis Colts, Kansas City Chiefs, Tampa Bay Buccaneers, Baltimore Ravens δύο, Los Angeles Rams, Seattle Seahawks, Philadelphia Eagles, Chicago Bears, New York Jets, New Orleans Saints έχουν από ένα.

Εκτός αυτού όταν το 2020, ο τότε 42χρονος quarterback πήρε την απόφαση να γυρίσει σελίδα στην καριέρα του και να αφήσει πίσω τους NewEnglandPatriotsμε τους οποίους γιγάντωσε τον μύθο του και κατέκτησε από το 2000 μέχρι το 2019 έξι SuperBowl όλοι είπαν πως απλά πήγε για να κολλήσει τα τελευταία ένσημα.

Και όμως τους διέψευσε! Οι TampaBayBuccaneers την τελευταία δεκαετία δεν είχαν ούτε μία συμμετοχή στα playoff. Υπέγραψαν τον ηγέτη Μπρέιντι και στο τέλος πανηγύρισαν το SuperBowl! Μεταξύ άλλων, ο ίδιος έγινε ο πρώτος παίκτης που κατέκτησε τον τίτλο σε τρεις διαφορετικές δεκαετίες (2000, 2010 & 2020).

Μία σοφή ρήση λέει πως αν μπορείς να το ονειρευτείς μπορείς και να το κάνεις. Στην περίπτωση του Τομ Μπρέιντι αυτό συνέβη στον υπέρτατο βαθμό. Είναι η αλήθεια πως σε ένα άθλημα που είναι το δημοφιλέστερο στην Αμερική (ναι πάνω και από το NBA) αποτελεί τον ορισμό του Americandream! Είχε επιλεχθεί στο draft στον έκτο γύρο και στην 199η θέση. Δηλαδή από τις τελευταίες επιλογές. Ωστόσο, μέσα από μοναδικές εμφανίσεις, κατάφερε σε ένα σπορ που ξεχωρίζει στις ΗΠΑ, να γίνει γνωστό το όνομα του και να τον αναγνωρίζουν σε κάθε μέρος του πλανήτη!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments