«Χυδαίο, το μόνο που ήθελε η Ούρσουλα ήταν η αλλαγή της κυβέρνησης!»

0
Dodekanisos

«Αυτό που ενδιέφερε την Ούρσουλα Φον Ντερ Λάϊεν ήταν απλά η αλλαγή της κυβέρνησης στην Πολωνία!». Αυτό επεσήμανε μεταξύ άλλων με δηλώσεις που έκανε ο Ευρωβουλευτής και μέλος του κόμματος «Νόμος και Δικαιοσύνη» Jacek Saryusz-Wolski (Γιάτσεκ Σάριους-Βόλσκι).

«Η απόφαση της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν να τερματίσει τη διαδικασία του άρθρου 7 κατά της Πολωνίας, όταν τίποτα δεν έχει αλλάξει όσον αφορά το ζήτημα του κράτους δικαίου, επιβεβαιώνει ότι η όλη διαμάχη αφορούσε την αλλαγή της κυβέρνησης στη Βαρσοβία», είπε και πρόσθεσε και τα εξής:
«Από νομοθετικής άποψης, τίποτα δεν έχει αλλάξει, επομένως αυτό είναι απλώς μια χυδαία επιβεβαίωση ότι η επιτροπή ήθελε να επηρεάσει το αποτέλεσμα των πολωνικών εκλογών προκειμένου να αλλάξει κυβέρνηση. Είμαι έκπληκτος που είναι τόσο ανοιχτή στο να το παραδεχτεί».

Ο Πολωνός ευρωβουλευτής υποστηρίζει ότι η Επιτροπή παρενέβη στην εσωτερική δημοκρατική διαδικασία σε ένα κράτος μέλος, κάτι που οι ιδρυτικές συνθήκες απαγορεύουν. «Το μόνο πραγματικό ορόσημο για τον τερματισμό της δράσης της επιτροπής ήταν η αλλαγή κυβέρνησης», είπε.

Ο Saryusz-Wolski υποστηρίζει περαιτέρω ότι η διαδικασία του άρθρου 7 θα έπρεπε να είχε τελειώσει εδώ και πολύ καιρό, όταν είχε γίνει προφανές ότι δεν υπήρχε πλειοψηφία στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για την επιβολή της. Το πρόβλημα που βλέπει ο Saryusz-Wolski είναι ότι φαίνεται να μην υπάρχει διαδικασία προσφυγής κατά των ενεργειών της επιτροπής, καθώς το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο είναι ιδεολογικά δεσμευμένο να αυξάνει τις εξουσίες της επιτροπής σε κάθε βήμα. Ο μόνος τρόπος για να λογοδοτήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι μέσω των κρατών μελών και των εκλογών για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments