Τα νέα μέτρα ανακοίνωσε με διάγγελμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Διάγγελμα έκανε το απόγευμα της Δευτέρας 12 Ιούλιου 2021 ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Στο διάγγελμα ανακοίνωσε μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας που όπως ο ίδιος ανέφερε “πρόκειται για επιλογές που (…) έχουν τόλμη αλλά και μετριοπαθή κλιμάκωση. Και είναι απλές και κατανοητές”.

 

 

Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για υγειονομικούς και εργαζόμενους σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων.

Ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζόμενων σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, και για τους υγειονομικούς, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Παράλληλα ανακοίνωσε ότι θα παρέχονται κίνητρα για μόνιμους στρατιωτικούς και στρατεύσιμους που θα έχουν την δυνατότητα να εμβολιάζονται μέσα στις μονάδες τους. Όποτε το θελήσουν οι μόνιμοι και με τη στράτευσή τους οι στρατεύσιμοι.

Μόνο εμβολιασμένοι σε εσωτερικούς χώρους μέχρι τα τέλη Αυγούστου

Επίσης ανακοίνωσε την απόφαση της κυβέρνησης να μην προχωρήσει στα μέτρα διαχωρισμού εστιατορίων και κέντρων διασκέδασης, σε αμιγείς ή μεικτούς χώρους ανάλογα με το αν θα δέχονται μόνο εμβολιασμένους ή όλους, που ανακοινώθηκαν από τον Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη την προηγούμενη εβδομάδα. Αντί αυτού, από την Παρασκευή και μέχρι τα τέλη Αυγούστου όλοι οι κλειστοί χώροι, κέντρα διασκέδασης και μπαρ, σινεμά και θέατρα, θα λειτουργούν αποκλειστικά για εμβολιασμένους με αυξημένο, αλλά προκαθορισμένο, αριθμό επισκεπτών και μόνο με καθήμενους. Αυτό σημαίνει ότι στη διάρκεια του καλοκαιριού η ψυχαγωγία, είτε σε ανοικτούς είτε σε κλειστούς χώρους, θα αφορά μόνο καθήμενους και όχι όρθιους ενώ παράλληλα οι έλεγχοι θα είναι πολύ αυστηροί, όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Τέλος ανακοινώθηκε ότι η ψηφιακή εφαρμογή που θα πιστοποιεί αν ο πολίτης έχει εμβολιαστεί θα τεθεί σε λειτουργία την Παρασκευή.

“Πράξη δικαιοσύνης προς την πλειονότητα των πολιτών που δρουν με κοινωνική ευθύνη”

Ο Πρωθυπουργός σχολιάζοντας τις επιλογές της κυβέρνησης σημείωσε:

“Πρόκειται για τέσσερις επιλογές υπέρ της υγείας των ίδιων των εργαζομένων και των γύρω τους. Ταυτόχρονα, όμως, και για αποφάσεις που αποδίδουν ελευθερίες σε εκείνους που τις δικαιούνται. Ενώ παράλληλα συνιστούν μία πράξη δικαιοσύνης προς την πλειονότητα των πολιτών που δρουν με κοινωνική ευθύνη και ευαισθησία. Και κάτι ακόμη: έχουν τόλμη αλλά και μετριοπαθή κλιμάκωση. Και είναι απλές και κατανοητές”.

Διαβάστε επίσης:

Επικαιρότητα

Ελεύθερη Πένα

Αθλητικά Νέα

Αφήστε το σχόλιο σας

σχόλιο

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] φορές χάος με τα λεγόμενα του. Το ίδιο συνέβη και στο πρόσφατο διάγγελμα του, πέφτοντας πολύ στα μάτια των υγειονομικών της […]