Χαρδαλιάς: «Με εντολή μου απαγορεύτηκε η είσοδος στην Γαλατασαράι»

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, έδωσε εντολή προκειμένου να μην επιτραπεί η είσοδος στη χώρα στην Γαλατασαράι. Κατά συνέπεια αναβλήθηκε το αυριανό φιλικό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό.

Ο ίδιος σε διευκρινιστική ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει τα ακόλουθα:

«Ο αυριανός φιλικός αγώνας ποδοσφαίρου μεταξύ του Ολυμπιακού και της Γαλατασαράι δεν γίνεται, στο πλαίσιο κάποιας διεθνούς διοργάνωσης με εγκεκριμένο πρωτόκολλο εισόδου στη χώρα μας. Ως εκ του τούτου για την είσοδο της αποστολής της Γαλατασαράι εφαρμόζονται όσα προβλέπονται στην ΚΥΑ 2978/τ.Β’ 7-7-2021. Σύμφωνα με την παρ. 5 του άρθρου 3 προβλέπεται ρητά ότι όλοι οι ταξιδιώτες προς Ελλάδα, ανεξαρτήτως ιθαγένειας και τρόπου εισόδου στη χώρα, υπόκεινται σε δειγματοληπτικό εργαστηριακό έλεγχο με την μέθοδο PCR ή έλεγχο με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορονοϊού covid 19 (rapid test), στη βάση υγειονομικού αλγορίθμου.

Στην περίπτωση της Γαλατασαράι το QR code του PLF έδειξε υποχρεωτικό rapid test για όλους τους εισερχόμενους. Η Πολιτική Προστασία ενεργοποίησε τον μηχανισμό της, ώστε να υπάρχουν πρόσθετα συνεργεία, για να μη ταλαιπωρηθεί με αναμονές η τουρκική αποστολή. Παρόλα αυτά αρνήθηκε να υποβληθεί σε rapid test σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην ισχύουσα ελληνική νομοθεσία.

Δεδομένης της άρνησής τους, με εντολή μου δεν επετράπη η είσοδος των μελών της αποστολής στη χώρα μας.

Στην Ελλάδα και δη στις διαδικασίες ελέγχου της Πολιτικής Προστασίας, εκπτώσεις σε θέματα Δημόσιας Υγείας δεν γίνονται. Η εφαρμογή των νόμων είναι απαρέγκλιτη. Στην Ελλάδα, μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι πλήρως σεβαστά και για τους κατοίκους της χώρας. Αλλά και για τους επισκέπτες της.

Νίκος Χαρδαλιάς
Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων».

Διαβάστε επίσης:

Επικαιρότητα

Ελεύθερη Πένα

Αθλητικά Νέα

Αφήστε το σχόλιο σας

σχόλιο

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] απόφαση του Νίκου Χαρδαλιά να μην επιτρέψει την είσοδο στην χώρα μας στη Galatasaray […]

trackback

[…] Γαλατασαράι ανακοίνωσε πως στις τάξεις του συλλόγου βρέθηκαν δύο […]