Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Πως η ΝΔ έγινε Δούρειος Ίππος για να κυβερνήσει… η ακροδεξιά

Πως η ΝΔ έγινε Δούρειος Ίππος για να κυβερνήσει… η ακροδεξιά

0
Dodekanisos

«Η Νεωτέρα Ελλάς υιοθέτησε την δημοκρατία ως σύστημα διακυβερνήσεως. Και ήτο φυσικόν, αφού γεννήθηκε στον τόπο μας. Ελειτούργησε όμως ατελώς και παρουσίασε συχνές και μακρές διαλείψεις. Αλλεπάλληλα υπήρξαν τα κινήματα, οι επαναστάσεις, οι δικτατορίες, οι μεταπολιτεύσεις, οι εμφύλιοι πόλεμοι. Αντιθέτως ολίγες και βραχείες υπήρξαν αι περίοδοι της δημοκρατικής διακυβερνήσεως της χώρας – φωτεινά διαλείμματα στην ταραγμένη ιστορία της συγχρόνου Ελλάδος.

Αν δεν ελειτούργησε ομαλά η δημοκρατία στην Ελλάδα, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι έλειψαν ή δεν μπόρεσαν να δημιουργηθούν οι όροι της υπάρξεώς της. Οι όροι Δε αυτοί είναι το ήπιο πολιτικό κλίμα, τα ήμερα πολιτικά ήθη και θεσμοί που να προσαρμώζονται στις ιδιαίτερες συνθήκες του τόπου μας». 

Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής, Ιδρυτική διακήρυξη της Νέας Δημοκρατίας

Ποιος να φανταζόταν πως 47 χρόνια μετά η μεγάλη δημοκρατική παράταξη θα είχε ουσιαστικά μετατραπεί σε… Δούρειο Ίππο για να κυβερνήσει η ακροδεξιά την Ελλάδα. Πως θα σχολίαζε άραγε το γεγονός, ότι οι καθαρόαιμοι εκφραστές αυτής της ιδεολογίας είναι σήμερα ο πυρήνας της κυβέρνησης της ΝΔ, ο ιδρυτής της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής αν ζούσε σήμερα; Θα ήταν άραγε περήφανος για αυτή την εξέλιξη; Σίγουρα δεν θα ήταν όσο περήφανος είναι ο ιδρυτής του ΛΑ.ΟΣ!

Ο επικεφαλής του ΛΑ.ΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, εν έτει 2021, σαν άλλος πατέρας καμαρώνει τα τέκνα του που κατέχουν καίριες θέσεις στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Ο λόγος για τους Άδωνι Γεωργιάδη, Θάνο Πλεύρη και Μάκη Βορίδη. Τρία πρώην «ακροδεξιά παιδιά» του κ. Καρατζαφέρη τα οποία εισχώρησαν στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.  

Τρία πρώην στελέχη του ΛΑ.ΟΣ αποτελούν τον πυρήνα της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη

«Ποιος πατέρας δεν είναι ικανοποιημένος όταν βλέπει τα παιδιά του, άτακτα ή λιγότερο άτακτα, σήμερα να είναι οι βασικοί πυρήνες μιας κυβέρνησης;», υπογράμμισε ο Γιώργος Καρατζαφέρης για τους Άδωνη Γεωργιάδη, Μάκη Βορίδη και Θάνο Πλεύρη.

«Αυτά τα τρία παιδιά, άξια καθόλα, σήμερα είναι ο πυλώνας, ο πυρήνας της κυβέρνησης και καμαρώνω κι ευχαριστιέμαι», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΛΑ.ΟΣ, μιλώντας στη ραδιοφωνική εκπομπή «Ραντάρ», με τον Τάκη Χατζή, στον Alpha 98,9.

Ακούστε ΕΔΩ όλη την ομιλία του Γιώργου Καρατζαφέρη

«Ο Πλεύρης απευθύνεται στον πυρήνα των ακροδεξιούληδων»

Αρχικά όσον αφορά τον Θάνο Πλεύρη, ο Γιώργος Καρατζαφέρης δήλωσε πως «διαθέτει όλες τις δυνατότητες. Απευθύνεται στον πυρήνα των ακροδεξιούληδων. Πρόκειται για τον πυρήνα των αρνητών και ο Πλεύρης μπορεί να τους μιλήσει, να τους πει “για σταθείτε ρε…”». Στην ερώτηση αν ο Θάνος Πλεύρης είναι ακροδεξιός, απάντησε: «Με την έννοια που δίνουν σήμερα. Και μένα με έλεγαν ακροδεξιό κι ήταν η πλάκα, εγώ γέλαγα», απάντησε χαρακτηριστικά. Ενώ για την ανάληψη του Υπουργείου Υγείας από πλευράς του, δήλωσε «ζήτησα από τον Κώστα Πλεύρη να παραχωρήσει τη θέση του στον Θάνο και δικαιώθηκα. Ο Θάνος Πλεύρης ήταν το πουλέν μου. Το μέγιστο ποσοστό των ανεμβολίαστων είναι ακροδεξιούληδες. Όλοι τους. Ο Μητσοτάκης έβαλε λοιπόν έναν άνθρωπο που τους καταλαβαίνει».

Την ίδια στιγμή ο Γιώργος Καρατζαφέρης κατέρριψε το αφήγημα του πρωθυπουργού περί κεντρώας, φιλελεύθερης παράταξης. Ειδικότερα τόνισε: «Η μισή μου κοινοβουλευτική ομάδα κυβερνά σήμερα τον τόπο». 

Σε προηγούμενο άρθρο μας, είχαμε αναφερθεί στην κυβέρνηση αχταρμά του Κυριάκου Μητσοτάκη. Έναν πρωθυπουργό που δεν βρήκε ούτε έναν δικό του άνθρωπο, για να στηρίξει την κυβέρνηση που είχε οραματιστεί. Αν μη τι άλλο πρόκειται για πρωτοπορία…

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments