Αρχική Εκτός συνόρων Τα πρώτα βήματα του Χάμες!

Τα πρώτα βήματα του Χάμες!

0
Dodekanisos

Ο ποδοσφαιρικός κόσμος συγκλονίστηκε στο άκουσμα της μεταγραφής του Χάμες Ροντρίγκεζ. Η Αλ Ραγιάν από το Κατάρ τον απέκτησε για μόλις 8 εκατομμύρια ευρώ από την Έβερτον που έψαχνε τρόπο να τον ξεφορτωθεί. Πόρτο, Μονακό, Ρεάλ Μαδρίτης, Μπάγιερν, Έβερτον και τώρα Αλ Ραγιάν..

Η καριέρα του Κολομβιανού σίγουρα είχε τα σκαμπανεβάσματα της, όμως η έξοδος του από το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο μπορεί να θεωρηθεί και κατρακύλα. Με αφορμή αυτό, πάμε να δούμε πως το 2010 κατάφερε να γίνει μέρος του ποδοσφαίρου της Ευρώπης, από το οποίο τώρα φεύγει..

Η αρχή

Τα πρώτα βήματα του Χάμες ξεκίνησαν στην Κακούτα της Κολομβίας, το μέρος που γεννήθηκε. Η μπάλα έγινε αμέσως το σημείο αναφοράς του, μιας και αποτέλεσε από τα πρώτα δώρα γενεθλίων. Από τις αλάνες και τα πάρκα, ξεκίνησε να παίζει στα γηπεδάκια της Τοιλμένσε, μια ακαδημία ποδοσφαίρου κοντά στο σπίτι του.

Το εισιτήριο

Σε ένα τουρνουά νέων, ο Χάμες ξεχώρισε, πετώντας φωτιές με την μπάλα στα πόδια. Η Ενβιγκάντο, ομάδα της Κολομβίας αποφάσισε να τον αποκτήσει. Και δικαιώθηκε. Ο νεαρός μεσοεπιθετικός στην ηλικία των 17 ετών σκόραρε 12 γκολ στην παρθενική του σεζόν τραβώντας τα βλέμματα της Βραζιλίας και της Αργεντινής.΄

Το πρώτο ταξίδι

Η Μπανφιλντ από την Αργεντινή τον αγόρασε προϊκονομώντας μια μεγάλη μεταγραφή στην Ευρώπη. Ο Χάμες Ροντρίγκες εντυπωσίασε με τα πράσινα, ξεδιπλώνοντας το ταλέντο του σε κάθε παιχνίδι και υποχρεώνοντας τους αντίπαλους του να υποκλιθούν μπροστά του. Σκάουτερ της Ιταλίας τον πρότειναν σε Γιουβέντους και Ουντινέζε, που όμως του έκλεισαν την πόρτα.

Η Ευρώπη

Εν τέλει, η Πόρτο, γνωστή ανιχνεύτρια ταλέντων, αγόρασε το μεγαλύτερο ποσοστό των δικαιωμάτων του τον Ιούλιο του 10’. Αυτό ανερχόταν στα 5 εκατομμύρια. Η ρήτρα για τις υπόλοιπες ομάδες ορίστηκε στα 30 εκατομμύρια, που τελικά έγινε 45 για να μπορέσει να πάει στην Μονακό τρία χρόνια αργότερα..

Η Ευρώπη αν και έχει την πόρτα της ανοιχτή ακόμα για τον Χάμες που μας χάρισε μερικές μαγικές στιγμές, ενδεχομένως να κλείσει σε περίπτωση που ο παίκτης καθησυχαστεί σε επικίνδυνο βαθμό.. πάντως του ευχόμαστε τα καλύτερα στο επόμενο κεφάλαιο της καριέρας του!

Για περισσότερα άρθρα, πάτησε ΕΔΩ!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments