Αρχική Επικαιρότητα Αναδίπλωσε την απόφαση της για τους διανομείς η εταιρεία efood

Αναδίπλωσε την απόφαση της για τους διανομείς η εταιρεία efood

0
@NEWSIT
Dodekanisos

Σε στροφή 180 μοιρών προχώρησε η εταιρεία efood. Ειδικότερα με ανακοίνωσή της γνωστοποίησε πως θα μετατρέψει όλες τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε συμβάσεις αορίστου χρόνου. Πρόκειται για μία κίνηση η οποία αφορά συνολικά 2.016 διανομείς

Η ανακοίνωση ακολουθήθηκε μετά τον σάλο που προκλήθηκε, με αφορμή μήνυμα της εταιρείας σε 115 διανομείς. Μέσα από την κίνησή της η efood πρότεινε σε διανομείς να γίνουν freelancers, ενημερώνοντάς τους ότι, αν δεν συμφωνήσουν, «δεν υπάρχει δυνατότητα ανανέωσης της υπάρχουσας σύμβασης».

Το κύμα αντιδράσεων είχε -αρχικά- οδηγήσει την εταιρεία σε μία ανακοίνωση, στην οποία έκανε λόγο για εσφαλμένη διατύπωση. Αργότερα προχώρησε σε αναδίπλωση. Παρόλα αυτά το θέμα πάντως, άνοιξε τον ασκό του Αιόλου. Ουσιαστικά, ακολούθησε μία μεγάλη συζήτηση για τα εργασιακά δικαιώματα των διανομέων. Δηλαδή τις προϋποθέσεις που απαιτούνται, ώστε κάποιος να θεωρηθεί «ελεύθερος επαγγελματίας» ή «συνεργάτης». Αντί για μισθωτός υπάλληλος. 

Πλέον, με αυτή τη νέα ανακοίνωση η efood διαβεβαιώνει τους εργαζομένους της ότι βελτιώνει και τα κριτήρια αξιολόγησης. Τα οποία θα καθοριστούν και σε συνεργασία με τους διανομείς. Την ίδια στιγμή διατηρεί τα διευρυμένα δικαιώματα και τις πρόσθετες παροχές που απολάμβαναν.

Η κίνηση «ματ» της εταιρείας Rocket

Στο μεταξύ, εν μέσω των έντονων αντιδράσεων, η εταιρεία Rocket -«φρέσκια» στην ελληνική αγορά delivery- ανακοίνωσε ότι γίνεται η πρώτη υπηρεσία online παραγγελίας και διανομής φαγητού στην Ελλάδα που προχωρά σε υπογραφή συμβάσεων μισθωτής εργασίας αορίστου χρόνου με τους νέους διανομείς της αυτήν την εβδομάδα. Σκοπεύει δε, να ανοίξει έως και 500 νέες θέσεις εργασίας έως το τέλος του 2021.

Όλη η ανακοίνωση της efood

Τις τελευταίες ημέρες πολλοί μίλησαν για εμάς χωρίς να γνωρίζουν την οικογένεια του efood. Ακούσαμε όλες και όλους. Τα σωματεία εργαζομένων  και τα αιτήματά τους. Το διάλογο των πολιτικών κομμάτων. Τους ανθρώπους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τις επικοινωνίες τους μαζί μας. Τους δημοσιογράφους. Και κυρίως τους εργαζόμενους μας. Που γνωρίζουν τον τρόπο δουλειάς μας και την καθημερινότητά μας.

Κάναμε αυτό που έχουμε ως υποχρέωση, γιατί είμαστε μια εταιρεία ανθρωποκεντρική. Πολλές από τις κριτικές που ακούσαμε μας βοήθησαν στη λήψη των αποφάσεων που θα ανοίξουν το δρόμο για την περαιτέρω βελτίωση των υπηρεσιών μας. Με μεγαλύτερη επένδυση στους ανθρώπους μας. Ακόμα και στις πιο ακραίες φωνές επιχειρήσαμε να βρούμε τα σημεία που θα μπορούσαμε να αξιοποιήσουμε.

Οι νέες αποφάσεις από πλευράς efood

Και τώρα ήρθε η ώρα των αποφάσεων και των πράξεων για εμάς. Με βασικό γνώμονα τους ανθρώπους μας, την ποιότητα υπηρεσιών προς τους πελάτες μας  (καταναλωτές και επιχειρήσεις), και την εξέλιξή μας, λάβαμε τις εξής αποφάσεις:

  • Μεταφέρουμε όλες τις υπάρχουσες συμβάσεις ορισμένου χρόνου, προσλαμβάνοντας 2.016 εργαζόμενους στο efood με συμβάσεις αορίστου χρόνου, αναγνωρίζοντας παράλληλα την προϋπηρεσία τους
  • Διατηρούμε τα διευρυμένα δικαιώματα και τις πρόσθετες παροχές που απολάμβαναν, όπως για παράδειγμα την ιδιωτική ασφάλιση
  • Αναδιαμορφώνουμε τα κριτήρια αξιολόγησης τα οποία θα καθοριστούν και σε συνεργασία με τους διανομείς μας

Από την πρώτη ημέρα λειτουργίας μας πιστεύαμε ότι ο δρόμος της ανάπτυξης που έχουμε  επιλέξει μπορεί να επιτευχθεί  μέσα από την ομάδα μας. Είναι ο δρόμος που μας επέτρεψε να δημιουργήσουμε τη σημερινή αγορά και να παραμένουμε η μεγαλύτερη και πρωτοπόρος εταιρεία σε αυτήν. Και αυτό το καταφέραμε επενδύοντας στους ανθρώπους μας. Παρέχοντας μια σειρά από ανταγωνιστικά κίνητρα, ξεπερνώντας κατά πολύ τις απαιτήσεις της εργατικής νομοθεσίας και την πρακτική ομοειδών εταιρειών: καλύτερες αποδοχές, πλήρη ασφαλιστική κάλυψη, μηνιαίο bonus απόδοσης, μηνιαία παροχή σε κάρτα καυσίμων, πρόσθετη ιδιωτική ασφάλεια, αποζημίωση δικύκλου, πλήρη επαγγελματικό εξοπλισμό (κράνος, μπουφάν, κουτί, κτλ.), ακόμη και προστασία στις δύσκολες καιρικές συνθήκες με κατάργηση βάρδιας, συνεχή εκπαίδευση και ευκαιρίες εξέλιξης.
 
Προσφέρουμε παροχές, που δημιούργησαν τη βάση και για τις υπόλοιπες εταιρείες που δραστηριοποιούνται και εισέρχονται στην ελληνική αγορά. Μένουμε σταθεροί σε αυτές τις επιλογές και ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες της εποχής με όσες αλλαγές θεωρούμε απαραίτητες προκειμένου να συνεχίσουμε να πρωτοπορούμε. Η τεχνολογία είναι το εργαλείο μας. Οι άνθρωποί μας, η κινητήριος δύναμή μας. Αυτά έχουν επιτρέψει στην οικογένεια του efood να βρίσκεται καθημερινά, στα σπίτια όλων μας.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments