Αρχική Εκτός συνόρων Ο Νόβακ Τζόκοβιτς πιστώνει τον 20ο Grand Slam τίτλο του σε Φέντερερ...

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς πιστώνει τον 20ο Grand Slam τίτλο του σε Φέντερερ και Ναδάλ

0
Πηγή: tennisnews.gr
Dodekanisos

Το νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης εξασφάλισε τον 20ο τίτλο του Grand Slam μετά τη νίκη επί του Ματέο Μπερετίνι στον τελικό Wimbledon ανδρών. Φέντερερ, Ναδάλ και Τζόκοβιτς έχουν τώρα από 20 τίτλους Grand Slam singles, ενώ όπως φαίνεται στο στοίχημα US Open της bwin ο Σέρβος είναι το φαβορί για την κατάκτηση του 21ου μεγάλου τίτλου του στο τέταρτο και τελευταίο Grand Slam της σεζόν.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς δηλώνει ότι χάρη στον Ρότζερ Φέντερερ και τον Ραφαέλ Ναδάλ είναι ο παίκτης που βλέπουμε σήμερα.

Αφού κέρδισε τον έκτο τίτλο του Wimbledon και το 20ο Grand Slam της καριέρας του στο All England Club, ο κορυφαίος στον κόσμο σκοπεύει να προσθέσει και τον τίτλο του US Open στη συλλογή του, κερδίζοντας και τα τέσσερα Grand Slam της σεζόν.

‘Οταν ο Τζόκοβιτς ρωτήθηκε τι σημαίνει για εκείνον να ισοφαρίζει τον Φέντερερ και τον Ναδάλ σε τίτλους Grand Slam με τη νίκη του στο Center Court, απάντησε χαμογελώντας: “Αυτό σημαίνει ότι κανένας από τους τρεις μας δεν θα σταματήσει στους 20!”.

Μιλώντας για τη σημασία που είχαν οι δυο θρύλοι του ανδρικού τένις στην καριέρα του, ο Τζόκοβιτς δήλωσε: “Το έχω αναφέρει πολλές φορές στο παρελθόν· πρέπει να αποτίσω μεγάλο φόρο τιμής στους Ράφα και Ρότζερ. Είναι θρύλοι του αθλήματός μας και είναι οι δύο πιο σημαντικοί παίκτες που αντιμετώπισα ποτέ στην καριέρα μου. Νομίζω ότι είναι ο λόγος που βρίσκομαι σήμερα εδώ. Με βοήθησαν να συνειδητοποιήσω τι πρέπει να κάνω προκειμένου να βελτιωθώ για να γίνω πιο δυνατός ψυχικά και σωματικά”.

“Όταν μπήκα στην πρώτη δεκάδα για πρώτη φορά, τα πρώτα τρία ή τέσσερα χρόνια έχασα τους περισσότερους από τους μεγάλους αγώνες που έπαιξα εναντίον αυτών των δύο τύπων. Στη συνέχεια, στο τέλος του 2010 και στις αρχές του 2011 κάτι άλλαξε και την τελευταία δεκαετία ξεκίνησα ένα απίστευτο ταξίδι που δεν σταματά εδώ”.

Ο Τζόκοβιτς είπε ότι άρχισε να πιστεύει ότι θα μπορούσε να ισοφαρίσει το ρεκόρ των Φέντερερ και Ναδάλ σχετικά πρόσφατα. “Πιθανότατα άρχισα να σκέφτομαι ότι μπορώ να προσπαθήσω να φτάσω στο ρεκόρ τους πριν από δύο-τρία χρόνια. Πριν από αυτό, ο στόχος αυτός μου φαινόταν μακρινός”, είπε ο 34χρονος.

Η νίκη του Τζόκοβιτς επί του Μπερετίνι σημαίνει ότι το τελευταίο Grand Slam της σεζόν είναι ο άμεσος στόχος του. “Είμαι σε εξαιρετική φόρμα και προφανώς παίζω καλά. Ωστόσο, για μένα, η ύψιστη προτεραιότητά μου είναι να παίζω το καλύτερο τένις μου στα Grand Slams, οπότε συνεχίζω κανονικά.”

 

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments