Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Αν πάντα επιθυμούσες να γίνεις «Ιταλός» αυτή είναι η ευκαιρία σου

Αν πάντα επιθυμούσες να γίνεις «Ιταλός» αυτή είναι η ευκαιρία σου

0
Πηγή: wander-lust.nl
Dodekanisos

Ψάχνεις ταξιδιωτικό προορισμό για να χαλαρώσεις λίγο από την πανδημία του κορονοϊού; Αν σου έλεγαν να μετακομίσεις στην Καλαβρία και να πληρώνεσαι, θα το έκανες; Αν ναι και πάντα επιθυμούσες να γίνεις «Ιταλός» ιδού η ευκαιρία σου! 

Προσφέρουν 33 χιλιάδες δολάρια 

Η περιοχή της Καλαβρίας στην Ιταλία, προσφέρει σε νέους κατοίκους έως και 33 χιλιάδες δολάρια σε βάθος τριών ετών. Το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να εγκατασταθούν σε ένα από τα χωριά της. Βέβαια υπάρχουν και κάποιες προϋποθέσεις. 

Τα εννιά χωριά που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Πηγή: cnn.com

Οι νέοι κάτοικοι στην Καλαβρία πρέπει να στήσουν μία μικρή επιχείρηση ή να εργαστούν ως ειδικοί επαγγελματίες όπου χρειάζεται μέσα στην πόλη. 

Το έργο είναι προσφορά της  «The Active Residency Project», και είναι διαθέσιμο μόνο για άτομα που δεν έχουν υπερβεί το 40ο έτος της ηλικίας τους. Επιπλέον οι υποψήφιοι έχουν χρονικό περιθώριο 90ημερών για να μετακομίσουν στην Καλαβρία. 

Το πρόγραμμα έχει προϋπολογισμό 829 χιλιάδες δολάρια τα οποία μπορούν να διαμοιραστούν στους υποψήφιους νέους κατοίκους. Τα συγκεκριμένα χρήματα θα παρέχουν επιχορηγήσεις, ώστε να τους βοηθήσουν να στήσουν την επιχείρησή τους. Από ξενοδοχεία μέχρι εστιατόρια ή οποιαδήποτε άλλη.   

Πηγή: realting.com

Στόχος να αυξηθεί ο πληθυσμός στην Καλαβρία

Στόχος της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι να αντιστρέψει τη σταθερή μείωση του πληθυσμού που έχει καταγραφεί τα τελευταία χρόνια. Παράλληλα υπάρχει η πεποίθηση πως έτσι θα ενισχυθεί η απασχόληση υπαλλήλων και η πρόοδος στα μικρότερα χωριά. 

Ο Gianluca Gallo, περιφερειακός σύμβουλος για την γεωργία και την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής τόνισε τα εξής: 

«Οι μικροί Δήμοι της περιοχής μας αποτελούν την πραγματική μας ταυτότητα – και κινδυνεύουν να πεθάνουν. Η προσέλκυση νέων κατοίκων και η στελέχωση νέων επιχειρήσεων στα χωριά θα αναγεννήσει τα μικρά χωριά. Ενώ θα επωφεληθούν και οι νέοι ντόπιοι που αναζητούν θέση εργασίας».

Αυτά είναι τα εννιά χωριά που συμμετέχουν στο πρόγραμμα: 

  • Albidona

  • Aieta

  • Bova 

  • Caccuri

  • Santa Severina 

  • San Donato di Ninea 

  • Civita 

  • Sant’Agata del Bianco

  • Samo and Precacore

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments