Έρχεται το …αποτύπωμα άνθρακα, θα περιοριστούν τα διεθνή ταξίδια;

0
Dodekanisos

Νέα δεδομένα είναι πιθανό να ισχύσουν στο άμεσο μέλλον όσον αφορά τα διεθνή ταξίδια. Και αυτό διότι αρκετές κυβερνήσεις απ’ ότι φαίνεται ζητούν να παρθούν δραστικά μέτρα περιορίζοντας τα διεθνή τα ξίδια μέσω των …διαβατηρίων άνθρακα. Όπως γράφει η the independent σε πρόσφατο άρθρο της, μια έκθεση της εταιρείας διακοπών Intrepid Travel ισχυρίστηκε ότι θα μπορούσαν να ληφθούν δραστικά μέτρα καθώς πολλοί δημοφιλείς προορισμοί αντιμετωπίζουν «εξαφάνιση».

Προέβλεψε ότι ενδέχεται να εισαχθούν «προσωπικά δικαιώματα άνθρακα» για τη μείωση των εκπομπών. Η έκθεση χαρακτηριστικά ανέφερε: «Αυτά τα επιδόματα θα εκδηλωθούν ως διαβατήρια που αναγκάζουν τους ανθρώπους να μεριμνούν με μερίδιο άνθρακα σύμφωνα με τον παγκόσμιο προϋπολογισμό άνθρακα, ο οποίος είναι 750 δισεκατομμύρια τόνοι μέχρι το 2050. Μέχρι το 2040, μπορούμε να περιμένουμε να δούμε περιορισμούς που επιβάλλονται στον αριθμό των ταξιδιών που θα επιτρέπονται κάθε χρόνο».
Δεν είναι λίγοι πάντως αυτοί που πιστεύουν πως καθώς οι κυβερνήσεις και οι εταιρείες αγωνίζονται να αντιμετωπίσουν τα κλιματικά ζητήματα, η λεπτή γραμμή μεταξύ της απαραίτητης δράσης και της παραβίασης της ιδιωτικής ζωής συνεχίζει να θολώνει επικίνδυνα. Αυτές οι πολιτικές θα μπορούσαν να συγκαλυφθούν ως αναγκαίο κακό για το ευρύτερο καλό και θα μπορούσαν να παραβιάσουν την προσωπική ελευθερία, αντίθετα με τις δημοκρατικές αξίες.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments