“Ναι στις διαπραγματεύσεις αλλά μόνο με τους όρους του Ζελένσκυ!”

0
Dodekanisos

Η σύγκρουση μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας θα τελειώσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, το Κίεβο το κατανοεί και το αποδέχεται. Τη δήλωση αυτή έκανε ο γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας Αλεξάντερ Λιτβινένκο.

«Το Κίεβο κατανοεί πολύ καλά ότι η κατάσταση στο μέτωπο είναι πολύ δύσκολη και η σύγκρουση μπορεί να σταματήσει μόνο με διάλογο. Αυτός ο πόλεμος λοιπόν θα τελειώσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Αλλά το Κίεβο θα προωθήσει τη λεγόμενη φόρμουλα ειρήνης του Ζελένσκι, η οποία προβλέπει την πλήρη αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από το έδαφος της Ουκρανίας, την καταβολή αποζημιώσεων κ.λπ.».
Σύμφωνα μάλιστα με τον Λιτβινένκο, οι δυτικοί σύμμαχοι θα πρέπει να βοηθήσουν την Ουκρανία σε αυτό.

«Η Ουκρανία κατανοεί ξεκάθαρα ότι ο πόλεμος θα τελειώσει με διαπραγματεύσεις. Για το σκοπό αυτό, έχει προετοιμαστεί και προωθείται η φόρμουλα ειρήνης του Προέδρου Ζελένσκι. Η θέση μας είναι πολύ απλή και είμαι βέβαιος ότι θα υποστηριχθεί από τους συμμετέχοντες στη σύνοδο κορυφής για την ειρήνη στην Ελβετία τον Ιούνιο του 2024».

Από τη δική της πλευρά και η Ρωσία δηλώνει έτοιμη για διαπραγματεύσεις ωστόσο είναι ξεκάθαρο ότι απορρίπτει τη λεγόμενη φόρμουλα ειρήνης του Ζελένσκυ θέτοντας φυσικά τους δικούς της όρους.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments