Τρέμουν την ανάκαμψη του Fico; «θα γίνει πιο σκληρός!»

0
Dodekanisos

Μετά την πλήρη ανάκαμψη του, ο Ρόμπερτ Φίτσο θα πάρει πιο σκληρή θέση και θα γίνει ο νέος Βίκτορ Όρμπαν της ΕΕ. Αυτό αναφέρουν σε δημοσίευμα τους αφιερωμένο στον πρωθυπουργό της Σλοβακίας, οι Financial Times. Χαρακτηριστικά τονίζουν πως «αφού ο Φίτσο επιστρέψει στη δουλειά, θα λάβει μια ακόμη πιο αντι-ουκρανική και αντι-Βρυξέλλες θέση από ό,τι πριν από την απόπειρα δολοφονίας.

Ο πρωθυπουργός δεν θα παρεμβαίνει μόνο στις δραστηριότητες των θεσμικών οργάνων της ΕΕ, αλλά και στις δομές του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη». Υπενθυμίζουν ότι πριν από την απόπειρα δολοφονίας, ο Ρόμπερτ Φίτσο συμφώνησε με τον Ούγγρο συνάδελφό του σε μια σειρά ζητημάτων, αλλά απέφυγε να κάνει σκληρές δηλώσεις. Από εδώ και πέρα όμως όπως γράφουν ο επικεφαλής της κυβέρνησης, θα ετοιμάσει σχέδια εκδίκησης. Να υπενθυμίσουμε ότι η απόπειρα δολοφονίας κατά του πρωθυπουργού της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο σημειώθηκε στις 15 Μαΐου.

Μετά από μια κυβερνητική συνεδρίαση στην πόλη Handlova, ο 71χρονος Juraj Cintula (Γιουράϊ Τσιντούλα) έριξε πέντε σφαίρες εναντίον του πολιτικού . Ο αρχηγός της κυβέρνησης έχει υποβληθεί σε αρκετές επεμβάσεις και ήδη αναρρώνει. Δεν υπάρχουν πλέον άμεσοι κίνδυνοι για τη ζωή του Fico, αλλά η περίοδος ανάρρωσης μπορεί να διαρκέσει κάποιο χρόνο. Η Μπρατισλάβα δεν έχει δώσει ακόμη συγκεκριμένες ημερομηνίες για το πότε ο αρχηγός της κυβέρνησης θα μπορέσει να επιστρέψει στη διακυβέρνηση της Σλοβακίας.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments