“Χαστούκι” σε Scholz και κυβέρνηση συνασπισμού, έστειλαν μήνυμα οι Γερμανοί!

0
Dodekanisos

Ο γερμανικός τρικομματικός κυβερνητικός συνασπισμός έχει υποστεί μεγάλες απώλειες σε δύο πολιτειακές εκλογές στη Βαυαρία και την Έσση, με το SPD (S&D) του Καγκελαρίου Όλαφ Σολτς να έχει το χειρότερο αποτέλεσμα από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Το SPD του Scholz έλαβε τα χειρότερα αποτελέσματα στη μεταπολεμική ιστορία, φτάνοντας το 15% (-5) στην Έσση και το 8% (-2) στη Βαυαρία, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα του ARD.

Και στις δύο πολιτειακές εκλογές, το SPD του Scholz έπεσε πίσω από το ακροδεξιό κόμμα AfD, το οποίο σημείωσε το καλύτερο αποτέλεσμα ποτέ στις πολιτειακές εκλογές της Δυτικής Γερμανίας, με 18% (+5) στην Έσση και 16% (+6) στη Βαυαρία. Η μεταναστευτική πολιτική ήταν στο μυαλό των ψηφοφόρων, με το 83% όλων των ψηφοφόρων στη Βαυαρία και το 73% όλων των ψηφοφόρων στην Έσση να δηλώνουν στα exit polls του Infratest Dimap ότι θέλουν να δουν μια «διαφορετική πολιτική ασύλου και μετανάστευσης».

Όχι μόνο το SPD του Scholz γνώρισε ήττα, αλλά και οι δύο άλλοι εταίροι του συνασπισμού έχασαν ψήφους. Οι Πράσινοι έφτασαν το 15% (-3) στη Βαυαρία και το 15% (-5) στην Έσση, υστερώντας επίσης από το AfD και στις δύο πολιτείες. Το φιλελεύθερο FDP, εν τω μεταξύ, έπεσε κάτω από το κοινοβουλευτικό όριο στη Βαυαρία, φτάνοντας μόνο το 3% (-2), πράγμα που σημαίνει ότι θα χάσει τις έδρες του στο κρατικό κοινοβούλιο. Στην Έσση, το κόμμα μόλις έφτασε στο όριο του 5%, σύμφωνα με τις τελευταίες βραδινές προβλέψεις.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments