Πρόσθετη βοήθεια προς το Ισραήλ διέταξε ο Joe Biden

0
Dodekanisos

Και στις δύο πολιτειακές εκλογές, το SPD του Scholz έπεσε πίσω από το ακροδεξιό κόμμα AfD, το οποίο σημείωσε το καλύτερο αποτέλεσμα ποτέ στις πολιτειακές εκλογές της Δυτικής Γερμανίας, με 18% (+5) στην Έσση και 16% (+6) στη Βαυαρία.

Συγκεκριμένα, η μεταναστευτική πολιτική ήταν στο μυαλό των ψηφοφόρων, με το 83% όλων των ψηφοφόρων στη Βαυαρία και το 73% όλων των ψηφοφόρων στην Έσση να δηλώνουν στα exit polls του Infratest Dimap ότι θέλουν να δουν μια «διαφορετική πολιτική ασύλου και μετανάστευσης, έτσι ώστε λιγότεροι άνθρωποι Έλα”.

Αυτό ήταν ένα θέμα που η κυβέρνηση πρέπει «να αντιμετωπίσει επειγόντως», δήλωσε στο ARD ο επικεφαλής του SPD Λαρς Κλίνγκμπαϊλ , προσθέτοντας ότι «ο αριθμός των προσφύγων είναι πολύ υψηλός».

Στην Έσση, η ομοσπονδιακή υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέιζερ ηγήθηκε της εκστρατείας του SPD, ελπίζοντας να γίνει ο επόμενος πρωθυπουργός της πολιτείας. Αλλά με το αποτέλεσμα των κομμάτων της, δεν υπάρχει περίπτωση να σχηματίσει πλειοψηφία. Στα exit poll, μόνο το ένα τρίτο των ψηφοφόρων είπε ότι έκανε καλή δουλειά ως ομοσπονδιακή υπουργός.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments