Παραδοχή της AstraZeneca, μπορεί να προκληθούν θρόμβοι αίματος!

0
Dodekanisos

Μια παραδοχή της AstraZeneca μέσω δικαστικών εγγράφων ανοίγει απ’ ότι φαίνεται το δρόμο για μηνύσεις. Και αυτό διότι ο φαρμακευτικός Κολοσσός παραδέχεται ότι το εμβόλιο του για τον κορωνοϊό θα μπορούσε να προκαλέσει μια σπάνια αλλά θανητοφόρα πάθηση πήξης του αίματος. Ο εμβολιασμός AstraZeneca, έχει αποδειχθεί αποτελεσματικός στην καταπολέμηση του Covid-19 με ορισμένες εκτιμήσεις να υποδηλώνουν ότι έσωσε έως και έξι εκατομμύρια ζωές παγκοσμίως.

Αλλά έχει προκαλέσει επίσης σπάνιες παρενέργειες σε μερικούς ανθρώπους, αναφέρει η New York Post. Η AstraZeneca, αναγνώρισε σε νομικό έγγραφο του Φεβρουαρίου ότι το εμβόλιο της μπορεί «σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις» να προκαλέσει μια κατάσταση που ονομάζεται θρόμβωση με σύνδρομο θρομβοπενίας ή TTS. Το TTS μπορεί να προκαλέσει στους ασθενείς θρόμβους αίματος καθώς και χαμηλό αριθμό αιμοπεταλίων, που σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν βλάψει σοβαρά ή και σκοτώσει τους λήπτες του εμβολίου της εταιρείας. Η πιθανή επιπλοκή αναφέρθηκε ως πιθανή παρενέργεια από τη στιγμή της κυκλοφορίας του εμβολίου, αλλά η παραδοχή της AstraZeneca τον Φεβρουάριο σηματοδοτεί την πρώτη φορά που η εταιρεία παραδέχθηκε κάτι τέτοιο στο δικαστήριο.
Μέχρι στιγμής, 51 υποθέσεις έχουν κατατεθεί στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου, η αξία των οποίων εκτιμάται ότι είναι περίπου 190 εκατομμύρια δολάρια (100 εκατομμύρια GBP) συνολικά.


0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments