H Λευκορωσία απαγόρευσε το κανάλι DW ως «εξτρεμιστικό»

0
Dodekanisos

Η Λευκορωσία  απαγόρευσε τη γερμανική ξένη τηλεόραση Deutsche Welle. Το υπουργείο Εσωτερικών της Λευκορωσίας ανέφερε στον ιστότοπό του ότι το κανάλι εμπλέκεται σε «εξτρεμιστικές δραστηριότητες». Οποιαδήποτε συνεργασία με την Deutsche Welle στη Λευκορωσία  θα μπορούσε πλέον να θεωρηθεί ποινικό αδίκημα.

Όποιος μεταβιβάσει πληροφορίες στη συντακτική ομάδα μπορεί να αντιμετωπίσει ποινή φυλάκισης πολλών ετών. Ο διευθυντής της Deutsche Welle, Peter Limbourg, δήλωσε ότι η εταιρεία του «καταδικάζει έντονα» την απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών στο Μινσκ . Οι ισχυρισμοί είναι «σαθροί» και «δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα του έργου της λευκορωσικής συντακτικής μας ομάδας». Με έντονη κριτική αντέδρασε και το Foreign Office (AA) στο Βερολίνο. «Οι κυβερνώντες στο Μινσκ προσπαθούν με όλες τους τις δυνάμεις να εκφοβίσουν και να φιμώσουν τους δημοσιογράφους και τα μέσα ενημέρωσης». Όσον αφορά τον Λευκορώσο ηγεμόνα Αλεξάντερ Λουκασένκο , είπε ότι η απαγόρευση της Deutsche Welle ήταν «άλλη μια ένα “κομμάτι μωσαϊκού στην εργαλειοθήκη της καταπίεσης του Λουκασένκο”.

Ο διευθυντής της DW είπε ότι ο σταθμός του “δεν θα επιτρέψει στον εαυτό του να εκφοβιστεί” από την απόφαση της κυβέρνησης στο Μινσκ. Και συνέχισε: «Για εμάς, αυτή η απαγόρευση είναι μια έκκληση να εργαστούμε ακόμη πιο σκληρά για να διασφαλίσουμε ότι όλοι έχουν πρόσβαση στο περιεχόμενό μας και δωρεάν πληροφορίες».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments