Αρχική Αθλητικά νέα Football League & Γ' Εθνική Άμοιρο ποδόσφαιρο!

Άμοιρο ποδόσφαιρο!

0
Dodekanisos

Σε φαρσοκωμωδία εξελίχθηκε το παιχνίδι του Ιάλυσου με τον Εργοτέλη το οποίο τελείωσε με νίκη των φιλοξενούμενων στις καθυστερήσεις με σκορ 2 – 1!

Μετά από μια καταδικαστική διαιτησία του Αθηναίου κ. Γκάμαρη, ο Ιάλυσος υπέκυψε στους Κρητικούς στο δεύτερο ημίχρονο, παρά το ότι είχε καταθέσει νωρίτερα ψυχή στον αγωνιστικό χώρο και ασφαλώς άξιζε να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Ανακάλυψε πέναλτι!
Ο διαιτητής της αναμέτρησης λοιπόν, ανακάλυψε πέναλτι στο 90’ υποτίθεται σε χέρι του Ρίκκα μέσα στην μεγάλη περιοχή. Λέμε υποτίθεται διότι η μπάλα βρήκε στο μέτπωπο του ποδοσφαιριστή του Ιάλυσου. Με αυτό λοιπόν το πέναλτι, ο Εργοτέλης κατάφερε να αποδράσει με το «διπλό» από το «Οικονομίδειο» και να παραμείνει «ζωνταντός» στη «μάχη» του τίτλου. Ο Ιάλυσος είχε την ατυχία να παίζει και με παίκτη λιγότερο από νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο καθώς αποβλήθηκε ο Παφιάκης με δεύτερη κίτρινη κάρτα για αντικανονικό μαρκάρισμα στο 54’. Ήταν μια καθοριστική αποβολή που έπαιξε και αυτή ρόλο στην διαμόρφωσε του τελικού αποτελέσματος. Σε όλο το δεύτερο ημίχρονο, με την βοήθεια και του διαιτητή που δεν άφηνε τον Ιάλυσο να παίξει μπάλα, ο Εργοτέλης κατάφερε να αποκτήσει τον έλεγχο και την πρωτοβουλία των κινήσεων και να κλείσει τους «ερυθροκίτρινους» στα καρέ τους. Αυτοί πάντως είχαν τον τρόπο να πάρουν τη νίκη με τις πολύ επικίνδυνες αντεπιθέσεις τους αλλά δυστυχώς δεν τους βοήθησε και η τύχη στις δυο πολύ καλές φάσεις που δημιουργήθηκαν για να σκοράρουν και να στείλουν τον Εργοτέλη στο καναβάτσο.

Καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο
Στην διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, όπου ο διαιτητής …δεν είχε αναλάβει ακόμα πολύ δράση, ο Ιάλυσος ήταν καλύτερος από τον αντίπαλο του και έδειχνε να ελέγχει το παιχνίδι. Είχε για περισσότερη ώρα τη μπάλα στην κατοχή του, την κυκλοφορούσε και προσπαθούσε να βγαίνει μπροστά. Δεν μπόρεσε να δημιουργήσει πολλές φάσεις όμως ακόμα και έτσι, είχε κάνει αισθητή την παρουσία του. Στο φινάλε μάλιστα πέτυχε και το γκολ με το οποίο πήρε το προβάδισμα στο σκορ και όλα έδειχναν ότι με μια καλή διαχείριση στην επανάληψη, θα μπορούσε να «κλειδώσει» το πολύτιμο «τρίποντο». Δυστυχώς όμως με τις συνθήκες που διαμορφώθηκαν στο δεύτερο ημίχρονο ήταν εξαιρετικά απίθανο να γίνει κάτι τέτοιο.

Το φιλμ του αγώνα
Στο 7′ μετά από ωραία προσπάθεια από τα αριστερά, ο Σπάρταλης σέντραρε συρτά μέσα στη μικρή περιοχή και ο Μπαρόζο αφρούρητος έκανε την προβολή αλλά έστειλε τη μπάλα δίπλα από το δοκάρι (άουτ)!

Ο Εργοτέλης απάντησε στις ευκαιρίες στο 8′. Μετά από κόρνερ από τα αριστερά, ο Misel κοντρόλαρε τη μπάλα στο πίσω δοκάρι και σούταρε αλλά την έστειλε ψηλά άουτ. Καλή στιγή και για τους Κρητικούς

Στο 12′ ο Κατσικοκέρης έκανε το σουτ από καλό σημείο μέσα στην περιοχή αλλά ο Χειμωνέττος δεν αιφνιδιάστηκε και απόκρουσε τη μπάλα

Στο 20′ ο Καϊμακαμούδης μπήκε από τα αριστερά στην περιοχή και σούταρε διαγώνια αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Αχείμαστος έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Χατζηφούντας με κοντινή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για να κάνει το 1 – 0!.

Στο 63′ μετά από εκτέλεση κόρνερ και σύγχυση μέσα στα καρέ του Ιάλυσου, ο Μπάτζιος με κοντινό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και έκανε το 1 – 1!

Στο 68′ ο Σπάρταλης πήρε τη μπάλα σε θέση αριστερά μέσα στην περιοχή και σούταρε διαγώνια αλλά η μπάλα πέρασε ελαφρώς δίπλα από το δοκάρι και κατέληε άουτ.

Πέναλτι για τον Εργοτέλη στις καθυστερήσεις. Μετά από σουτ παίκτη του Εργοτέλη, ο διαιτητής  «είδε» πέναλτι θεωρώντας ότι βρήκε σε χέρι παίκτη του Ιάλυσου. Παρά τις διαμαρτυρίες των γηπεδούχων, η απόφαση του διαιτητή δεν άλλαξε και ο Κατσικοκέρης εκτέλεσε ψύχραιμα διαμορφώνοντας το τελικό 1 – 2.

ΙΑΛΥΣΟΣ: Χειμωνέττος, Αλιατίδης, Αχείμαστος, Αρχοντούλης, Ρεκλείτης, Παφιάκης, Σπάρταλης (78’ Νυφαδόπουλος), Χατζηφούντας (87’ Κρεκούκιας), Ρίκκα, Barosso (62’ Σταυλάς), Καρπαθάκης
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Βασιλειάδης, Νικολακάκης, Νιάρος, Παπαπαναγιώτου, Μπάτζιος, Misel, Serginio, Γκοτσούλιας, Κατσικοκέρης, Leal, Καϊμακαμούδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments