Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Υποχρεωτικές και πάλι οι μάσκες στο Ισραήλ

Υποχρεωτικές και πάλι οι μάσκες στο Ισραήλ

0
φωτογραφία από timesofisrael.com
φωτογραφία από timesofisrael.com
Dodekanisos

Ρεπορτάζ: Πανος Καμουτσής

Εν μέσω ανησυχίας, για την ραγδαία εξάπλωση του νέου στελέχους Δέλτα σε μια περιοχή του Ισραήλ, ο πρωθυπουργός της χώρας ανακοίνωσε ότι οι μάσκες είναι και πάλι υποχρεωτικές. Παράλληλα παρότρυνε τους Ισραηλινούς να φορούν μάσκες σε εσωτερικούς χώρους και κάλεσε τους νέους να εμβολιαστούν. Αξίζει να σημειωθεί πως οι Ισραηλινοί είχαν υποδεχθεί με μεγάλη χαρά ανακοίνωση ότι δεν ήταν πλέον υποχρεωτικές οι μάσκες, μόλις μια βδομάδα νωρίτερα. 

Εξαπλώνεται το στέλεχος Δέλτα

Εκτιμάται ότι πάνω από το 70% των νέων κρουσμάτων στο Ισραήλ οφείλονται στο στέλεχος Δελτα, το οποίο είναι πολύ πιο μεταδοτικό από τα προηγούμενα. Την Δευτέρα που πέρασε στο Ισραήλ ανακοινώθηκαν 125 νέα κρούσματα, τα οποία είναι υπερδιπλάσια από την προηγούμενη εβδομάδα. Επίσης εκτιμούν ότι περίπου το ένα τρίτο των κρουσμάτων αφορούν σε πλήρως εμβολιασμένους πολίτες. Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός ανέφερε επίσης πως θα επαναφέρει άμεσα το συμβούλιο διαχείρισης της πανδημίας, για να καθορίσουν τα επόμενα βήματα. 

Να αποφύγουν τα ταξίδια στο εξωτερικό οι Ισραηλινοί

O Naftali Bennett παρότρυνε τους Ισραηλινούς να αποφύγουν τα ταξίδια στο εξωτερικό. Έγινε επίσης γνωστό πως το ξέσπασμα των κρουσμάτων που σχετίζεται με το στέλεχος Δέλτα προήλθε από ταξίδι στη Κύπρο, αν και ξεκαθάρισε πως η Κύπρος θεωρείται ακόμα ασφαλής προορισμός. Η πρόσφατή επιδημία του ιού στην περιοχή Binyamina ιχνηλατήθηκε σε μία οικογένεια που επέστρεψε από διακοπές στην Κύπρο.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε επίσης ότι οι μάσκες είναι και πάλι υποχρεωτικές στο αεροδρόμιο και όλοι όσοι εισέρχονται στην χώρα θα πρέπει να κάνουν PCR τεστ. Στο αεροδρόμιο Ben-Gurion, όπου έγιναν οι ανακοινώσεις από τον πρωθυπουργό, τα σημεία διαγνωστικών ελέγχων αυξήθηκαν από 30 σε 70 για τον σκοπό αυτό. 

Προειδοποίησε μάλιστα πως αν η κατάσταση δεν ομαλοποιηθεί σύντομα, η κυβέρνηση δεν θα διστάσει να πάρει δραστικούς περιορισμούς σε ότι αφορά τις μετακινήσεις εκτός της χώρας. Κάτι που έχει ως αποτέλεσμα αρκετοί Ισραηλινοί να ακυρώνουν τις προγραμματισμένες διακοπές τους στο εξωτερικό.

Ελλείψεις εμβολίων μετά τις 9 Ιουλίου 

Μάλιστα ο πρωθυπουργός του Ισραήλ έκανε γνωστό πως τα εμβόλια της χώρας λήγουν στις 9 Ιουλίου. Όσοι δεν κάνουν το εμβόλιο μέχρι τότε πιθανών να μην έχουν την ευκαιρία να εμβολιαστούν αργότερα, είπε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ. Παράλληλα κάλεσε του γονείς να φέρουν τους τα παιδία άνω των 12 ετών να εμβολιαστούν άμεσα. 

Ανησυχούν οι Ισραηλινοί

Το γεγονός πως η κυβέρνηση του Ισραήλ ανησυχεί για την εξάπλωση του στελέχους Δέλτα, προβληματίζει ιδιαίτερα τους Ισραηλινούς.  Δεδομένου ότι στο Ισραήλ ο εμβολιασμός προχώρησε ταχύτατα, οι Ισραηλινοί είχαν επιστρέψει πρόσφατα στην κανονικότητα. Το γεγονός πως η “ελευθερία” δεν κράτησε πάνω από εβδομάδα έχει κάνει κάποιους να ζητούν περισσότερες πληροφορίες και αποδείξεις και εγείρουν ερωτήματα για τα εμβόλια

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments