Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα «Να συνεχιστεί επ’ αόριστον η μάσκα!»

«Να συνεχιστεί επ’ αόριστον η μάσκα!»

2
Dodekanisos

Μπορεί και στην Ελλάδα να έχει παρθεί απόφαση για μη χρησιμοποίηση της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους, όμως ένας αξιωματούχος του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας φαίνεται πως έχει εντελώς διαφορετική άποψη. Πρόκειται για τον dr David Nabarro ο οποίος μιλώντας σε εκπομπή του SKY News τόνισε μεταξύ άλλων ότι «η χρήση μάσκας αλλά και η κοινωνική αποστασιοποίηση θα πρέπει να συνεχιστούν επ’ αόριστον προκειμένου να προστατευτεί ο κόσμος από τις νέες μεταλλάξεις του ιού».

Ο Nabarro προέβλεψε ότι θα υπήρχε ένας μακρύς κατάλογος μεταλλάξεων της ινδικής παραλλαγής που σε ορισμένες περιπτώσεις δεν θα καλύπτεται από τα εμβόλια

«Θα πάμε από το Δέλτα στη Λάμδα και μετά στα άλλα ελληνικά γράμματα, αυτό είναι αναπόφευκτο και μερικές από αυτές τις παραλλαγές θα είναι ενοχλητικές», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε και τα ακόλουθα: «Οι παραλλαγές είναι μέρος της ζωής και πρέπει να κινηθούμε γρήγορα αν τις δούμε σε μια συγκεκριμένη τοποθεσία».

Σύμφωνα με το Nabarro, οι εντολές μάσκας και η κοινωνική αποστασιοποίηση πρέπει να παραμείνουν σε ισχύ για το ορατό μέλλον «ως μέρος της άμυνας μας» ενάντια στο νέο ιό, ιδιαίτερα σε περιοχές που έχουν υψηλά ποσοστά μόλυνσης.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Το γεγονός πως η κυβέρνηση του Ισραήλ ανησυχεί για την εξάπλωση του στελέχους Δέλτα, προβληματίζει ιδιαίτερα τους Ισραηλινούς.  Δεδομένου ότι στο Ισραήλ ο εμβολιασμός προχώρησε ταχύτατα, οι Ισραηλινοί είχαν επιστρέψει πρόσφατα στην κανονικότητα. Το γεγονός πως η “ελευθερία” δεν κράτησε πάνω από εβδομάδα έχει κάνει κάποιους να ζητούν περισσότερες πληροφορίες και αποδείξεις και εγείρουν ερωτήματα για τα εμβόλια.  […]