Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Ινδία: Νέο πιο μεταδοτικό στέλεχος Δέλτα plus!

Ινδία: Νέο πιο μεταδοτικό στέλεχος Δέλτα plus!

0
φωτογραφία από news.sky.com
φωτογραφία από news.sky.com
Dodekanisos

Ρεπορτάζ: Πανος Καμουτσής

Mια νέα παραλλαγή στη λίστα παρακολούθησης έβαλε η Ινδία. Το νέο στέλεχος “Delta plus” προκαλεί ανησυχία, λόγω της ακόμα πιο αυξημένης μεταδοτικότητας που παρουσιάζει, όπως ανέφεραν αξιωματούχοι της χώρας την Τρίτη 22 Ιουνίου. Δεκαέξι περιπτώσεις της παραλλαγής Δέλτα plus εντοπίστηκαν στη δυτική πολιτεία της Μαχαράστρα στις 22 Ιουνίου. Αυτό έκανε γνωστό ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας Rajesh Bhushan σε συνέντευξη Τύπου.

Πιο μεταδοτική η νέα παραλλαγή

Το Δέλτα plus θεωρείται ότι είναι πιο μεταδοτικό από την αρχική παραλλαγή Δέλτα, σύμφωνα με κρατικούς αξιωματούχους που αυξάνουν τους διαγνωστικούς ελέγχους και τις τοπικές προσπάθειες εμβολιασμού. Οι ειδικοί έχουν πει επανειλημμένα ότι ο ιός θα μεταβάλλεται συνεχώς με την πάροδο του χρόνου, με ορισμένες παραλλαγές να ενέχουν κίνδυνο να μην καλύπτονται από την ανοσία που παρέχουν τα εμβόλια

Χαμηλός ο ρυθμός εμβολιασμού στην Ινδία

Στις 21 Ιουνίου η Ινδία ανακοίνωσε έχει 8,6 εκατομμύρια εμβολιασμούς. Αν και ο αριθμός φαίνεται μεγάλος, την πραγματικότητα είναι πολύ πίσω από τον στόχο των δέκα εκατομμυρίων την ημέρα. Τώρα ευελπιστούν πως θα επιταχυνθεί ο ρυθμός εμβολιασμού καθώς άρχισε να προσφέρεται δωρεάν εμβολιασμός σε όλους τους άνω των 18 ετών.

Από τον Μάιο, η Ινδία εμβολιάζει λιγότερα από τρία εκατομμύρια άτομα την ημέρα – πολύ κάτω από τα 10 εκατομμύρια αξιωματούχοι που λένε ότι χρειάζονται για να αποφευχθούν μελλοντικές αυξήσεις. Μόνο το 5,5% του ενήλικου πληθυσμού εμβολιάζεται μέχρι στιγμής, παρά το γεγονός ότι η Ινδία είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός εμβολίων στον κόσμο.

Οι αριθμοί των περιπτώσεων είναι οι χαμηλότεροι σε διάστημα μεγαλύτερο των τριών μηνών – αλλά οι ειδικοί λένε ότι πρέπει να αυξηθούν οι εμβολιασμοί για να μετριαστούν οι νέες παραλλαγές.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments