«Τρέμουν» το AfD; Θέλουν να πάρουν σκληρά μέτρα για το κόμμα

0
Dodekanisos

Σκληρά μέτρα εναντίον του κόμματος AfD το οποίο ολοένα και ανεβαίνει στις δημοσκοπήσεις, σχεδιάζει να πάρει ο Γερμανός αντικαγκελάριος Χάμπεκ. Είναι κάτι που ουσιαστικά προανήγγειλε ο ίδιος με δηλώσεις του στο περιοδικό stern.

«Θέλουν να μετατρέψουν τη Γερμανία σε ένα κράτος όπως η Ρωσία. Προετοιμάζονται συστηματικά για αυτό. Χρειάζεται σκληρότητα, προσθέτει ο Χάμπεκ. Το Γραφείο Προστασίας του Συντάγματος και η αστυνομία θα πρέπει να λάβουν συστηματικά μέτρα κατά του AfD, να παρατηρήσουν, να τεκμηριώσουν και να συλλέξουν στοιχεία».

Ο Habeck θέλει ξεκάθαρα να επεκτείνει περαιτέρω το κράτος επιτήρησης. Ζητεί την παρακολούθηση όχι μόνο του κόμματος συνολικά, αλλά και υποτμημάτων του κόμματος και ακόμη και μεμονωμένων ανθρώπων. Πρέπει να υπάρχουν στοιχεία που να μπορούν να σταθούν στο δικαστήριο για μια διαδικασία απαγόρευσης, λέει. Εάν η διαδικασία της απαγόρευσης αποτύχει, θα προκληθεί μεγάλη ζημιά, εξηγεί ο Habeck.

«Εάν αποδειχθεί με βεβαιότητα ότι ένα κόμμα θέλει να μετατρέψει τη χώρα σε φασιστικό κράτος, θα πρέπει να απαγορευτεί, όσο ισχυρό κι αν είναι. Σε κάθε περίπτωση, τα δημοκρατικά κόμματα πρέπει να νικήσουν πολιτικά το AfD».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments