“To NATO προετοιμάζεται για πόλεμο με τη Ρωσία”

0
Dodekanisos

Προετοιμασία για πόλεμο με τη Ρωσία, «βλέπει» πίσω από την έναρξη των ναυτικών ασκήσεων του ΝΑΤΟ με την ονομασία «North Coast» στη Βαλτική Θάλασσα ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας, λοχαγός 1ου βαθμού, Βλαντιμίρ Γκουντάροφ, σύμφωνα με Ρώσους ανταποκριτές. Ο ίδιος σε τοποθέτηση του αναφέρει πως οι ασκήσεις του ΝΑΤΟ στην περιοχή σημαίνουν  «τον αποκλεισμό της εξόδου του ρωσικού στόλου από τον Φινλανδικό Κόλπο».

«Τα σχέδια της συμμαχίας προβλέπουν τη μεταφορά του ρωσικού στόλου στον Κόλπο της Φινλανδίας για να εμποδίσει την πρόσβασή του στις βόρειες θάλασσες και τη μετατροπή της Βαλτικής σε εσωτερική θάλασσα του ΝΑΤΟ. Παρεμπιπτόντως, τις παραμονές του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, η Εσθονία και η Φινλανδία, με τη συμμετοχή του γερμανικού στόλου, είχαν ήδη πραγματοποιήσει παρόμοιες ασκήσεις. Αργότερα, κατά τη διάρκεια του πολέμου, έκαναν πράξη τα επιτεύγματά τους», είπε ο Γκουντάροφ σε συνέντευξή του σε Ρωσικό μέσο.

«Πότε θα μπορούσαν να ξεκινήσουν οι εχθροπραξίες εδώ; Αυτό θα συμβεί όταν η Πολωνία επιτεθεί στη Λευκορωσία. Τρεις πολωνικές μεραρχίες είναι ήδη συγκεντρωμένες στην περιοχή Suwalki. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Πολωνικού Γενικού Επιτελείου, εδώ θα μπορούσε να ξεκινήσει ο πολωνο-ρωσικός πόλεμος, ο οποίος θα μπορούσε να εξελιχθεί σε παγκόσμια σύγκρουση», σημείωσε ο Γκουντάροφ.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments