“Τους ενδιαφέρει μόνο η πράσινη ατζέντα, ο κόσμος γελάει μαζί μας”

0
Dodekanisos

Πολλά ερωτηματικά προκάλεσε η απόφαση της κυβέρνησης Biden να ακυρώσει τις άδειες γεώτρησης πετρελαίου και φυσικού αερίου, απαγορεύοντας και περεταίρω γεωτρήσεις. «Δεν υπάρχει κανένα νόημα στην απόφαση αυτή η οποία θα χτυπήσει την οικονομία της χώρας. Το μόνο που κάνει η κυβέρνηση είναι να προωθήσει την πράσινη ατζέντα», επεσήμανε με δηλώσεις του ο Ρεμπουπλικανός κυβερνήτης της Αλάσκα Μαικ Ντανλίβι.

Ο ίδιος πρόσθεσε και τα εξής:
«Aυτό δεν έχει κανένα απολύτως νόημα από καμία οπτική γωνία, εκτός εάν ο στόχος σας είναι να αυξήσετε το κόστος του πετρελαίου και του φυσικού αερίου τόσο πολύ ώστε να κάνει ορισμένες ανανεώσιμες πηγές φθηνότερες. Η Ρωσία, η Κίνα, η Σαουδική Αραβία και το Ιράν γελούν με την ενεργειακή πολιτική του Μπάιντεν. Γελάνε μαζί μας», είπε ο κυβερνήτης.

Η κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν ακύρωσε την Τετάρτη επτά δεκαετείς άδειες γεώτρησης πετρελαίου και φυσικού αερίου που χορηγήθηκαν στην Αρχή Βιομηχανικής Ανάπτυξης και Εξαγωγών της Αλάσκας (AIDEA) από τον πρώην Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. Το Υπουργείο Εσωτερικών του Μπάιντεν ακολούθησε αυτή την απόφαση εκδίδοντας πρόταση για την απαγόρευση μελλοντικών μισθώσεων σε ποσοστό μεγαλύτερο του 40% του Εθνικού Αποθέματος Πετρελαίου στην Αλάσκα.

Οι τιμές της βενζίνης έχουν εκτοξευθεί στα ύψη υπό τον Μπάιντεν, φτάνοντας το μέσο ρεκόρ των 5 δολαρίων ανά γαλόνι τον περασμένο Ιούνιο, από περίπου 2 δολάρια όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του ο πρόεδρος.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments