«Το μήνυμα μου στον Πούτιν, δεν θα φύγουμε, δεν θα υποκύψω!»

0
Dodekanisos

«Το μήνυμά μου στον Πρόεδρο Πούτιν, τον οποίο γνωρίζω εδώ και πολύ καιρό, είναι απλό. Δεν θα φύγουμε. Δεν θα υποκύψω!». Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων ο Τζο Μπάϊντεν κατά τη διάρκεια ομιλίας του στις 7 Μαρτίου, επικρίνοντας παράλληλα τον Ντόναλντ Τραμπ ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου. «Ο προκάτοχός μου, πρώην Ρεπουμπλικανός πρόεδρος, λέει στον Πούτιν: «Κάνε ό,τι στο διάολο θέλεις», αυτό είναι εξωφρενικό, είναι επικίνδυνο και είναι απαράδεκτο», είπε ο Μπάιντεν. Για μια ακόμα φορά προέτρεψε επίσης το διχασμένο Κογκρέσο να εγκρίνει τη στάσιμη στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία. «Η Ουκρανία μπορεί να σταματήσει τον Πούτιν αν σταθούμε στο πλευρό της και παρέχουμε τα όπλα που χρειάζεται για να αμυνθεί», είπε και πρόσθεσε και τα εξής:

«Ο Πούτιν είναι σε πορεία, εισβάλλει στην Ουκρανία και σπέρνει χάος σε όλη την Ευρώπη και πέρα ​​από αυτήν. Αν κάποιος σε αυτό το δωμάτιο πιστεύει ότι ο Πούτιν θα σταματήσει στην Ουκρανία, σας διαβεβαιώνω ότι δεν θα το κάνει. Δεν ήταν πολύς καιρός πριν, όταν ένας Ρεπουμπλικανός πρόεδρος ονόματι Ρόναλντ Ρίγκαν βροντοφώναξε: «Κύριε Γκορμπατσόφ, γκρεμίστε αυτό το τείχος», είπε ο Μπάιντεν, επικαλούμενος τη διάσημη ομιλία του 1987 στο Βερολίνο.

Ο Μπάιντεν χαρακτήρισε το ΝΑΤΟ «πιο δυνατό από ποτέ» καθώς αναγνώρισε στο ακροατήριο τον Σουηδό πρωθυπουργό Ουλφ Κρίστερσον. Νωρίτερα την ίδια μέρα, η Σουηδία έγινε επίσημα το 32ο μέλος του ΝΑΤΟ.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments