«Η υποστήριξη της Ουκρανίας από τη Γαλλία …δεν έχει όρια»

0
Dodekanisos

Η υποστήριξη της Γαλλίας στην Ουκρανία δεν έχει όρια, είπε ο Γάλλος πρόεδρος στα πολιτικά κόμματα την Πέμπτη 7 Μαρτίου, σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης. Η συνάντηση έγινε στο προεδρικό μέγαρο των Ηλυσίων, με τους εκπροσώπους πάντως των κομμάτων να δηλώνουν δυσαρεστημένοι από την προσέγγιση αυτή.

Ο πρόεδρος των Ρεπουμπλικανών, Eric Ciotti (Ερίκ Σιοτί), έκανε λόγο στο κοινωνικό δίκτυο X μετά τη συνάντηση για «ανεύθυνο και επικίνδυνο χαρακτήρα της αποστολής στρατευμάτων στην Ουκρανία» και πρόσθεσε ότι «η εργαλειοποίηση της σύγκρουσης λιγότερο από 100 ημέρες πριν από τις ευρωεκλογές είναι απαράδεκτη». Ο ηγέτης του Γαλλικού Κομμουνιστικού Κόμματος, Φαμπιέν Ρουσέλ, έγραψε στο X ότι η Γαλλία θα πρέπει να ηγηθεί «μιας συμμαχίας για μια διπλωματική λύση». Ο εθνικός συντονιστής του αριστερού κόμματος «Ανυπότακτη Γαλλία» (LFI), Manuel Bompard, εξέφρασε την αυξανόμενη ανησυχία του μετά τη συνάντηση.

Ο πρόεδρος Μακρόν φαίνεται να μην σταθμίζει τους πιθανούς κινδύνους για τη Γαλλία από «πείσμα σε αυτό το στρατιωτικό μονοπάτι», είπε ο Μπομπάρ. Ο Μακρόν την περασμένη εβδομάδα έκανε μια δήλωση σχετικά με την αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία, η οποία προκάλεσε πολλά ερωτηματικά αλλά και αντιδράσεις τόσο εντός, όσο και εκτός Γαλλίας.
«Δεν υπάρχει συναίνεση σήμερα ότι τα χερσαία στρατεύματα πρέπει να αναπτυχθούν με επίσημο, αποδεκτό και εγκεκριμένο τρόπο. Αλλά τίποτα δεν πρέπει να αποκλειστεί στο μελλον», είχε δηλώσει ο Μακρόν.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments