Αρχική Επικαιρότητα Το ΜΑΖΙ στηρίζει τον Δημήτρη Κούβελα

Το ΜΑΖΙ στηρίζει τον Δημήτρη Κούβελα

0
Dodekanisos

Ανακοίνωση μέσω της οποίας εκφράζει τη συμπαράσταση του στον καθηγητή φαρμακολογίας Δημήτρη Κούβελα ο οποίος κλήθηκε ενώπιον του δικαστηρίου (γιατί είχε προτρέψει τον Υπουργό Νίκο Χαρδαλιά να δηλώσει κίτρινη κάρτα για το καρδιακό επεισόδιο που είχε αντιμετωπίσει), εξέδωσε το Μέτωπο Αυτοδιάθεσης Ζωής και Ισότητας “Μαζί”. Αναλυτικά, αναφέρει τα ακόλουθα:

“Το ΜΑΖΙ εκφράζει τη συμπαράστασή του στο γιατρό Δημήτρη Κούβελα που δικάζεται στις 29 Μαρτίου, γιατί τόλμησε να προτρέψει τον κ. υπουργό- προστάτη του πολίτη να δηλώσει σε κίτρινη κάρτα το καρδιακό του επεισόδιο ως πιθανή παρενέργεια του “εμβολίου” κατά του κορονοΐού το οποίο είχε λάβει. Ο κ. Κούβελας όχι απλώς δικαιούτο να κάνει την προτροπή αυτή, αλλά και όφειλε ως υπεύθυνος επιστήμονας να το κάνει.

Στο κατηγορητήριο η προτροπή του κ. Κούβελα περιγράφεται ως “διασπορά ψευδών ειδήσεων”. Το μήνυμά του είναι κάτι παραπάνω από σαφές και ξεκάθαρο: “Όποιος διατυπώσει άποψη που δεν συμφωνεί με το επίσημο αφήγημα, αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να του αποδοθεί οποιαδήποτε κατηγορία, όσο απίθανη ή άσχετη κι αν είναι.”

Και το κατηγορητήριο συνεχίζει με το ίδιο ευφάνταστο πνεύμα, αναφέροντας ότι οι δηλώσεις του κ. Κούβελα εμπεριέχουν κίνδυνο να προκληθεί ζημιά στην εθνική οικονομία, λόγω του ότι θα απέτρεπαν κάποιους από το να κάνουν το “εμβόλιο” και έτσι η αυξημένη διασπορά του ιού δεν θα τους επέτρεπε να πάνε στη δουλειά τους. Εδώ πια δεν υπάρχουν περιθώρια για αμφιβολίες και παρανοήσεις: ο ιός δεν ενδιαφέρει αν κάνει κακό στην υγεία, αλλά περιγράφεται ως παράγοντας μείωσης της παραγωγής και το “εμβόλιο” ως ένας τρόπος εισόδου στην εργασιακή ζωή.

Η ιερά εξέταση είναι εδώ, χωρίς το παραμικρό προκάλυμμα. Η επιστημονική άποψη διώκεται με μόνο σκεπτικό τον απόλυτο παραλογισμό μιας εξουσίας που της είναι αδύνατο να ανεχτεί την ύπαρξη οποιασδήποτε άποψης. Ακόμη και αν αυτή η άποψη είναι η πλέον τεκμηριωμένη και καθιερωμένη επί δεκαετίες στην επιστημονική κοινότητα και εκφρασμένη από τον πλέον ειδικό και αρμόδιο επιστήμονα.Η περίπτωση του κ. Κούβελα δεν είναι η μοναδική. Υπάρχουν αρκετές άλλες περιπτώσεις διώξεων επιστημόνων που τόλμησαν να εκφράσουν άποψη, οι οποίες έρχονται να συμπληρώσουν τη λογοκρισία που έχει επιβληθεί σε όλα τα μέσα διακίνησης πληροφορίας.

Η συνταγή είναι γνωστή. Στην εποχή του μακαρθισμού όποιοι δεν ήταν παρατρεχάμενοι του συστήματος κατηγορούνταν ως κομμουνιστές και αποβάλλονταν. Βιώνουμε λοιπόν έναν νεομακαρθισμό. Στο Μεσαίωνα η εξουσία μπορούσε να καίει στην πυρά όποιον ήθελε αποδίδοντάς του την κατηγορία της μαγείας. Κάποιος πρέπει να πει στους κρατούντες ότι το έργο που παρουσιάζουν είναι εξαιρετικά κακόγουστο και πολυπαιγμένο. Έχουμε διαβάσει το σενάριο και ξέρουμε ποια είναι η συνέχεια. Δεν θα περιμένουμε από καμία αρχή να μας πει αν η γη κινείται. Προφανώς η κίνηση αυτή της γης και της κοινωνίας ενοχλεί τους κρατούντες. Δυστυχώς γι’ αυτούς ούτε η γη θα σταματήσει να κινείται, ούτε η κοινωνία. Και όποιος μπαίνει εμπόδιο στην κίνηση αυτή, προφανώς έχει κακούς σκοπούς, αλλά έχει κάνει και κακούς υπολογισμούς”.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments