Αρχική Videos Κατάρρευση απεργού υγειονομικού στα σκαλιά του Υπουργείου

Κατάρρευση απεργού υγειονομικού στα σκαλιά του Υπουργείου

0

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ Η ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ ΤΟΥΣ

Δραματική εξέλιξη έχει λάβει  η απεργία πείνας των 5 υγειονομικών που έχει ξεκινήσει από τις 21/3/22 με κύριο αίτημα την επιστροφή των υγειονομικών που βρίσκονται σε αναστολή στην εργασία τους. Σήμερα το μεσημέρι και μετά την παράσταση διαμαρτυρίας και την επίδοση υπομνήματος στη Βουλή εν όψει της ψήφισης της παράτασης των αναστολών τους μέχρι το τέλος του έτους η υγειονομικός Σοφία βρέθηκε αναίσθητη στο πεζοδρόμιο.

Αμέσως κλήθηκαν σε βοήθεια γιατροί και νοσηλευτές . Αφού της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από τους συναγωνιστές της, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στον Ευαγγελισμό. Εκεί κρίθηκε ότι χρειάζεται εισαγωγή, οπότε και θα παραμείνει μέχρι να κρίνουν οι θεράποντες ιατροί ότι μπορεί να εξέλθει.

«Περιμέναμε τους συναδέλφους μας να γυρίσουν από τη Βουλή, όπου είχαν πάει για την κατάθεση ενός επιστημονικού υπομνήματος εν όψει της ψήφισης της παράτασης των αναστολών μας», μας είπε η Ζωή, μία εκ των απεργών. «Όταν γύρισαν, το κλίμα ήταν φορτισμένο. Οι συνάδελφοι σαν μια γροθιά έλεγαν τα συνθήματα εναντίον των αναστολών μας. Ξαφνικά η Σοφία κατέρρευσε με σπασμούς. Έτρεξαν οι γιατροί μας. Της πρόσφεραν τις πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στον Ευαγγελισμό. Ξέρουμε ότι έχει συνέλθει. Προσευχόμαστε για αυτήν.

Έχουμε πια δεθεί μεταξύ μας. Τώρα έχουμε και καινούργιο μέλος στην παρέα μας, την Ειρήνη. Και αυτή απεργός πείνας εδώ και λίγες μέρες. Στεγάσαμε τον αγώνα μας σε πέντε τετραγωνικά στα σκαλιά του Υπουργείου δίπλα στην πόρτα.  Δεν έχουμε αυταπάτες. Είμαστε μιας κάποιας ηλικίας.  Τα σώματά μας ανά πάσα στιγμή μπορούν να μας προδώσουν. Όμως, είμαστε και ενεργοί πολίτες. Παίρνουμε τη ζωή στα χέρια μας και αγωνιζόμαστε για τα παιδιά μας. Δεν θα ανεχτούμε να κλέψουν το μέλλον των παιδιών μας!

Δεν χρειάζεται να φτάσουν τα πράγματα στα άκρα! Οι  Έλληνες πρέπει να σηκωθούν από τον καναπέ. Γιατί η αξιοπρέπεια είναι πάνω από όλα», τονίζει η Ζωή που έχει αφήσει πίσω της τρία μικρά παιδιά να την περιμένουν να γυρίσει  με ένα μήνυμα ελπίδας.

Το μήνυμα της απεργού είναι σαφές. Ο μόνος δρόμος είναι η ενεργοποίηση. Και ο αγώνας για ένα καλύτερο αύριο!

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΗ  ΣΟΦΙΑ !

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments