Ζελένσκυ: Θέλει χρηματοδότηση των ΗΠΑ για την επόμενη δεκαετία

0
Dodekanisos

Χρηματοδότηση από τις Ηνωμένες Πολιτείες για τα επόμενα δέκα χρόνια θέλει να εξασφαλίσει ο Βολόντιμιρ Ζελένσκυ. Είναι κάτι που επεσήμανε ο ίδιος λέγοντας «τέτοιες δεσμεύσεις  απαιτούνται για να διασφαλιστεί η Ουκρανία με την αποτελεσματικότητα στη βοήθεια που χρειάζεται για να ανακόψει τις πρόσφατες προόδους των ρωσικών δυνάμεων στο πεδίο της μάχης και να κερδίσει το πάνω χέρι» επέμεινε. Το Κίεβο θέλει την στήριξη της Ουάσινγκτον για την επόμενη δεκαετία προκειμένου να της παράσχει στρατιωτική, οικονομική και πολιτική υποστήριξη.

«Εργαζόμαστε για να δεσμευτούμε για να υπογράψουμε συγκεκριμένα επίπεδα υποστήριξης για φέτος και για τα επόμενα δέκα χρόνια», είπε ο Ζελένσκι. «Θα περιλαμβάνει στρατιωτική, οικονομική και πολιτική υποστήριξη, καθώς και ό,τι αφορά την κοινή παραγωγή όπλων». Το Κίεβο έχει ήδη υπογράψει διμερείς συμφωνίες ασφαλείας με πολλά μέλη του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γερμανίας και της Γαλλίας. Ο Ζελένσκι είπε ότι θέλει η μακροπρόθεσμη συμφωνία υπό διαπραγμάτευση με την Ουάσιγκτον να είναι το ισχυρότερο τέτοιο σύμφωνο για την Ουκρανία.

Θα πρέπει ωστόσο να επισημανθεί ότι οι Δυτικοί υποστηρικτές που έχει κάνει διμερείς συμφωνίες με την Ουκρανία δεν έχουν δεσμευτεί ακόμα για αμοιβαία άμυνα. Οι συμφωνίες απλώς υπόσχονται μακροπρόθεσμη βοήθεια, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης σε περίπτωση μελλοντικής επίθεσης, και δεν είναι νομικά δεσμευτικές. Η συμφωνία με το Βερολίνο, για παράδειγμα, μπορεί να τερματιστεί με προειδοποίηση έξι μηνών.

Ο Ζελένσκι είπε ότι θέλει το διμερές σύμφωνο της Ουκρανίας με την Ουάσιγκτον να περιλαμβάνει συγκεκριμένα επίπεδα βοήθειας. «Η συμφωνία πρέπει να είναι πραγματικά υποδειγματική και να αντικατοπτρίζει τη δύναμη της αμερικανικής ηγεσίας», είπε.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments