H Μελόνι ανακοίνωσε την υποψηφιότητα της για τις ευρωεκλογές

0
Dodekanisos

Η πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι δήλωσε την Κυριακή ότι θα είναι υποψήφια στις επερχόμενες εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. «Θέλουμε να κάνουμε στην Ευρώπη ακριβώς αυτό που κάναμε στην Ιταλία στις 25 Σεπτεμβρίου 2022, δημιουργώντας μια πλειοψηφία που συγκεντρώνει τις δυνάμεις της δεξιάς για να στείλει τελικά την αριστερά στην αντιπολίτευση, ακόμη και στην Ευρώπη!», είπε η Μελόνι κατά την διάρκεια εκδήλωσης στην πόλη Πεσκάρα.

Σε μια φλογερή, σαρωτική ομιλία που έθιξε εν συντομία ζητήματα από την παρένθετη μητρότητα και το Ραμαζάνι μέχρι το τεχνητό κρέας, η Μελόνι εξήρε το ενάμιση χρόνο της κυβέρνησης συνασπισμού της και τις προσπάθειές της για την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης, την προστασία των οικογενειών και την υπεράσπιση των χριστιανικών αξιών.

Αφού μίλησε για περισσότερο από μία ώρα με μαχητικό τόνο που θύμιζε τις προεκλογικές της εκστρατείες, η Μελόνι είπε ότι αποφάσισε να θέσει υποψηφιότητα για μια θέση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

«Το κάνω γιατί εκτός από πρόεδρος της Brothers of Italy, είμαι και ηγέτης των ευρωπαίων συντηρητικών που θέλουν να έχουν αποφασιστικό ρόλο στην αλλαγή της πορείας της ευρωπαϊκής πολιτικής», πρόσθεσε.

Οι εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δεν προβλέπουν συμμαχίες εντός των κομμάτων της Ιταλίας, πράγμα που σημαίνει ότι το Brothers of Italy θα είναι σε άμεσο ανταγωνισμό με τους εταίρους του συνασπισμού Lega και Forza Italia, που ιδρύθηκαν από τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Η Lega και η Forza Italia βρίσκονται πολύ πιο κάτω από το κόμμα της Meloni, περίπου στο 7% και 8% αντίστοιχα.

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments