«Αν οι Πολωνοί βάλουν πυρηνικά, θα γίνουν άμεσος στόχος της Ρωσίας»

0
Dodekanisos

Η Ρωσία θα θεωρούσε την εξωτερική ανάπτυξη πυρηνικών όπλων στην Πολωνία ως πρωταρχικό στρατιωτικό στόχο, προειδοποίησε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριάμπκοφ. Η Βαρσοβία βρίσκεται σε συνομιλίες με την Ουάσιγκτον σχετικά με την πιθανή ανάπτυξη πυρηνικών όπλων στο πλαίσιο του προγράμματος του ΝΑΤΟ. Ο Πρόεδρος Andrzej Duda επανέλαβε την προθυμία της χώρας να το κάνει σε μια πρόσφατη συνέντευξη του.

Η Μόσχα θεωρεί ότι οποιαδήποτε επέκταση της συμφωνίας ανταλλαγής πυρηνικών όπλων του ΝΑΤΟ έχει «βαθιά αποσταθεροποιητική» φύση, «και στην πραγματικότητα απειλή» για τη Ρωσία, δήλωσε ο Ριάμπκοφ. Αυτό αναφέρεται σε κοινές αποστολές, όπου τα μη πυρηνικά μέλη του μπλοκ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ εκπαιδεύονται να χρησιμοποιούν αμερικανικό υλικό, και ακόμη περισσότερο στη μόνιμη τοποθέτηση τέτοιων όπλων. «Εάν οι σύμμαχοί μας αποφασίσουν να αναπτύξουν πυρηνικά όπλα ως μέρος μιας πυρηνικής ανταλλαγής και στο έδαφός μας για να ενισχύσουν την ασφάλεια της ανατολικής πλευράς του ΝΑΤΟ, είμαστε έτοιμοι για αυτό», είπε χαρακτηριστικά ο Ντούντα.

Ο πρωθυπουργός Ντόναλντ Τουσκ, ο οποίος ανήκει σε αντίπαλη πολιτική δύναμη, υποβάθμισε τις δηλώσεις του προέδρου την ίδια μέρα, λέγοντας ότι θα ήθελε ο Ντούντα να ξεκαθαρίσει ποιες είναι οι προθέσεις του και να τις δηλώσει.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments