Αρχική Συνεντεύξεις “Θέλουμε να επιστρέψουμε στην Κατταβιά”

“Θέλουμε να επιστρέψουμε στην Κατταβιά”

0
Dodekanisos

Ο Γιάννης Κυπριώτης μιλάει για την ομάδα της καρδιάς του και κάνει το σχόλιο του για το φετινό πρωτάθλημα αλλά και για τον μεγάλο στόχο της επιστροφής στη φυσική έδρα.

Η ΑΕ Κατταβιάς είναια από τις ομάδες που ξεκίνησαν πολύ δυνατά φέτος στο πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας Δωδεκανήσου όμως τις τελευταίες αγωνιστικές φαίνεται πως κάνει μια κοιλιά. Φυσιολογική όμως λέει ο γενικός αρχηγός του συλλόγου Γιάννης Κυπριώτης μιας και αρκετοί παίκτες δεν μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους είτε λόγω τραυματισμών είτε λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων.
“Προέκυψαν κάποια προβλήματα τραυματισμών αλλά και επαγγελματικών υποχρεώσεων παικτών. Το ίδιο συμβαίνει και ενόψει του αγώνα με τον Ποσειδώνα Καρπάθου. Κατά τα άλλα η βαθμολγική συγκομιδή των 12 βαθμών είναι ικανοποιητική. Δεν υπάρχει πανικός, πιστεύουμε στις δυνατότητες μας και συνεχίζουμε”

-Η ΑΕ Κατταβιάς είναι η ομάδα με τις περισσότερες ισοπαλίες με τις έξι που έχει έωςτώρα. Λέει κάτι αυτό;
“Τίποτα δεν είναι τυχαίο στο ποδόσφαιρο. Η αλήθεια είναι ότι δημιουργούμε φάσεις αλλά έχουμε δυσκολία στο να σκοράρουμε. Αν δεν στείλεις τη μπάλα στα δίχτυα θα πάρεις ένα πόντο μόνο. Πάντως είμαστε ικανοποιημένοι από τα παιδιά και από το πάθος που δείχνουμε. Αν δεν κερδίζεις τουλάχιστον να μην χάσεις. Είναι σημαντικό”.

-Μιλώντας για το πρόσφατο παιχνίδι με τον Αστέρα Παστίδας, είπε:
“Είναι δίκαιη η νίκη του Αστέρα αλλά εμείς κάναμε την χειρότερη εμφάνιση μας έως τώρα. Αν παίζαμε όπως στις προηγούμενες δέκα αγωνιστικές πιστεύω ότι θα μπορούσαμε να πάρουμε το τρίποντο. Έτσι είναι όμως είναι το ποδόσφαιρο. Είμαστε πάντα μέσα στους στόχους μας που είναι να μείνουμε στην κατηγορία και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε”.

-Πως βλέπεις φέτος το πρωτάθλημα;
“Είναι ένα καλό, ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Είναι απρόβλεπτοι. Πολλά αποτελέσματα δεν τα περιμένεις. Για παράδειγμα ο Ποσειδώνας Καρπάθου δέχθηκε τέσσερα γκολ στην Καρδάμαινα και μετά πήγε και πήρε ισοπαλία στο Παραδείσι. Το φετινό πρωτάθλημα είναι έτσι και αυτό είναι καλό. Πέρσι γνωρίζαμε από τον Αύγουστο ποιος θα είναι ο πρωταθλητής. Φέτος δεν ισχύει αυτό”.

-Τώρα το πρόγραμμα περιλαμβάνει μια επικίνδυνη έξοδο, στην Κάρπαθο…
“Ο Ποσειδώνας είναι η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος αν αναλογιστούμε ότι από πέρσι έχασε πολλούς παίκτες αλλά ο Γιάννης Καραμηνάς έχει το …μαγικό ραβδί και αναπληρώνει όλα τα κενά. Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι για εμάς αλλά εμείς θα πάμε να παλέψουμε. Δεν έχουμε άγχος”.

-Πιστεύεις ότι η ΑΕ Κατταβιάς είναι σε μια περίοδο της ιστορίας που μπορεί να σταθεροποιηθεί στην Α’ Κατηγορία και να μην είναι στο μεταίχμιο μεταξύ Α’ και Β’ Κατηγορίας;
“Κάθε χρόνο φτιάχνουμε την ομάδα από την αρχή. Δεν έχουμε κανέναν παίκτη δικό μας. Ομάδα που δεν έχει υποδομές δεν έχει μέλλον. Δεν μπορούμε να μιλήσουμε σήμερα για το τι θα κάνουμε μετά από τρία χρόνια. Δεν μπορούμε να μιλήσουμε για μακροπρόθεσμους στόχους αλλά μόνο για την επόμενο χρόνο. Είμαστε η μοναδική ομάδα της Α’ Κατηγορίας που όχι μόνο δεν έχει δικό της γήπεδο αλλά ακόμα και η προπόνηση γίνεται στο μισό γήπεδο…. Δεν μπορούμε να έχουμε μακροπρόθεσμους στόχους”.

-Το σκέφτεστε να επανέλθετε στη φυσική σας έδρα;
“Αλοίμονο. Όταν το γήπεδο ολοκληρωθεί, θα πάμε στην Κατταβιά. Το χωριό μας περιμένει πως και πως. Όλοι οι Κατταβενοί τα τελευταία τρία χρόνια έχουμε αγαπήσει την ομάδα και θέλουν να παίξουμε στην Κατταβιά. Δεν περιμέναμε και εμείς τέτοια ανταπόκριση. Αν τώρα παίζαμε στην Κατταβιά θα μαζεύαμε αρκετό κόσμο. Σας δ.σ. θέλω να διαβεβαιώσω όλο τον κόσμο ότι θα γυρίσουμε στο χωριό μόλις το γήπεδο είναι έτοιμο. Πάντως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει οικονομικό πρόβλημα. Πιθανόν στο τέλος της σεζόν να είμαστε η μοναδική ομάδα που θα έχει εξoφλήσει όλους τους παίκτες”

-Βλέπεις να έχει κάποια ομάδα προβάδισμα για τον τίτλο ή θα πάμε έως το τέλος έτσι αμφίρροπα;
“Θα πάμε μέχρι το τέλος έτσι. Τα ρόστερ των ομάδων που πάνε για τίτλο δεν είναι γεμάτα. Αν τα κοιτάξει κάποιος θα δει ότι η κάθε ομάδα έχει 10, 12 παίκτες. Καμία δεν έχει βάθος και αυτό είναι θέμα. Βλέπουμε μια προχειρότητα στον σχεδιασμό όσο και αν είναι σκληρή αυτή λέξη. Οι ομάδες δίνουν πολλά λεφτά για να φτιάξουν μια ενδεκάδα χωρίς να υπάρχει όμως βάθος”.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments