Αρχική Αθλητικά νέα «Προτρέπω τις μητέρες να ασχοληθούν με τον αθλητισμό»

«Προτρέπω τις μητέρες να ασχοληθούν με τον αθλητισμό»

0
Dodekanisos

Ο αθλητισμός όπως έχουμε γράψει είναι μια από τις βασικές προτεραιότητες της παράταξης ΝΕΑ ΜΕΡΑ ΡΟΔΙΩΝ ΟΡΑΜΑ. Δεν θα μπορούσε λοιπόν να μην είναι διάχυτο το στοιχείο του αθλητισμού και στα ίδια τα στελέχη της παράταξης. Δεν είναι τυχαίο ότι αρκετοί από τους υποψήφιους συμβούλους έχουν σχέση με τον αθλητισμό στην περιοχή μας. Όπως είναι και η Ελένη Καραγιάννη η οποία σαν μητέρα πάνω απ’ όλα στέλνει το δικό της μήνυμα στους συμπολίτες μας για να βάλουν τον αθλητισμό στην καθημερινότητα τους. Η ίδια μας μίλησε για την ασχολία της με το τρίαθλο αλλά και για την εμπλοκή της σε αυτές τις Δημοτικές εκλογές.

-Ελένη πόσο καιρό ασχολείσαι με το τρίαθλο;
«Ασχολούμαι με το τρίαθλο τα τελευταία οκτώ χρόνια. Θυμάμαι έγιναν κάποιοι αγώνες από τον Απόλλωνα της Ρόδου στον οποίο πρόεδρο είναι ο παιδίατρος μου ο Νίκος Χατζηνικόλας. Αν και δεν γνώριζα τότε το άθλημα, πήρα και εγώ μέρος και έτρεξα. Αυτό ήταν. Από εκεί και πέρα άρχισα να ασχολούμαι συστηματικά με το τρίαθλο. Γεννήθηκα μέσα σε μια οικογένεια αθλητική. Ο πατέρας μου ήταν τερματοφύλακας της Ρόδου και μας μίλαγε συνέχεια για το ποδόσφαιρο. Ο αδελφός μου επίσης έπαιζε μπάσκετ. Γενικώς από μικρό παιδί μου άρεσε πολύ ο αθλητισμός αλλά δεν είχα ασχοληθεί ποτέ παρά μόνο όταν μου δόθηκε η ευκαιρία μέσω του τριάθλου»

-Ισχύει δηλαδή αυτό που λέμε ότι ποτέ δεν είναι αργά για το οτιδήποτε…
«Ναι το πιστεύω. Ο αθλητισμός δίνει ζωή στον άνθρωπο και ποτέ δεν είναι αργά για κανέναν μας να ασχοληθεί με κάτι που πραγματικά του αρέσει. Μέσα από τον αθλητισμό μπορούμε να ανακαλύψουμε καλύτερα τον εαυτό μας. Επίσης μπορούμε να κρατήσουμε μακριά κακές συνήθειες όπως το τσιγάρο και το αλκοόλ ενώ προσέχουμε και τη διατροφή μας. Όλα αυτά μας βοηθούν και στην καθημερινότητα μας σε όλες τις ασχολίες μας. Εμείς οι μητέρες παράλληλα μπορούμε να δώσουμε ένα πολύ ωραίο μήνυμα στα παιδιά μας. Είναι κάτι πολύ εποικοδομητικό για παράδειγμα να με βλέπει ο γιός μου να φεύγω από το σπίτι με το κράνος και το ποδήλατο για παράδειγμα. Τι πιο ωραίο».

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι karagianni_eleni3.jpg

Εκτός από ενεργή αθλήτρια, η Ελένη Καραγιάννη βρίσκεται πάντα και στην πρώτη γραμμή του εθελοντισμού

-Οπότε μπορούν οι μητέρες άνετα να τα συνδυάσουν…
«Οπωσδήποτε. Άλλωστε κάποια στιγμή ήταν πολύ ωραίο το ότι μπόρεσα να συνδυάσω τις δικές μου προπονήσεις που έκανα κάποτε στην ανοιχτή πισίνα του ΝΟΡ με αυτές που έκανε το παιδί μου στον ίδιο χώρο. Προτρέπω όλες τις μητέρες να ασχοληθούν με τον αθλητισμό, όποιο άθλημα και αν επιλέξει η κάθε μια. Δεν έχει σημασία. Ότι και αν κάνει είναι πάρα πολύ καλό. Προτρέπω τη γυναίκα να αγωνίζεται. Αυτό θα τη βοηθήσει να αυξήσει και τις αντοχές της. Δεν σημαίνει ότι πρέπει να κάνει πρωταθλητισμό. Άλλωστε ούτε εγώ κάνω. Νιώθω όμως πιο υγιής, με έχει βοηθήσει στη δουλειά μου και γενικώς σε όλη την καθημερινότητα μου. Έχει αλλάξει η ζωή μου».

-Ως πολίτης αυτού του νησιού, ποια είναι η γνώμη σου για τις αθλητικές υποδομές;
«Πιστεύω ότι υπάρχουν αλλά όχι στο βαθμό που θα έπρεπε. Από την εμπειρία μου βλέπω ότι ο κόσμος ζητάει να γίνονται διοργανώσεις. Διψάει για τέτοια πράγματα. Ειδικά για διεθνείς διοργανώσεις όπου μπορούμε να ανταλλάξουμε ιδέες και να δούμε νέες κουλτούρες. Τα γήπεδα μας όμως και οι χώροι άθλησης δεν είναι καλά συντηρημένα. Το «Καλλιπάτειρα» θα μπορούσε να είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση. Λείπουν επίσης από τη Ρόδο οι πισίνες για προπονήσεις και αγώνες. Δεν επιτρέπεται η Ρόδος να μην έχει για παράδειγμα μια κλειστή Δημοτική πισίνα. Επίσης, οι δρόμοι μας δεν είναι καλοί. Κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί για την ασφάλεια του ποδηλάτη. Απαιτείται πλέον για τη Ρόδο να βελτιώσει τις υποδομές της. Πολύ κόσμος θέλει να ασχοληθεί με τον αθλητισμό και δεν μπορεί»

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι karagianni_eleni2.jpg

Από αγώνα τριάθλου του αθλητικού συλλόγου ΑΠΟΛΛΩΝ

-Αυτός είναι και ο λόγος που σε έκανε να ασχοληθείς με τα κοινά;
«Ήταν ένας βασικός λόγος. Λόγω της ενασχόλησης μου με τον αθλητισμό έχω δει με τα μάτια μου ότι το νησί δεν είναι σε καλή κατάσταση. Κάνω προπόνηση στο δρόμο και αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχει πρόβλημα. Να σας δώσω ένα παράδειγμα. Κάνοντας ποδήλατο ως τα Κολύμπια, το ποδήλατο μου ουκ ολίγες φορές πάει πάνω κάτω από τις λακκούβες. Κάνοντας κολύμπι στο Ζέφυρος για προπόνηση που μου αρέσει, καταλαβαίνω ότι δυστυχώς ότι υπάρχει μια εγκατάλειψη και δεν υπάρχει σωστή υποδομή στην παραλία. Ένα άλλο μεγάλο θέμα είναι αυτό που συμβαίνει στο Καλλιπάτειρα. Κάνεις προπόνηση και αναπνέεις διοξείδιο του άνθρακα. Καταλαβαίνετε …για ποιους χτυπάει η καμπάνα. Προς Θεού δεν έχω κάτι με κανέναν αλλά αυτό δεν είναι σωστό. Τα πεζοδρόμια μας, δεν είναι καλά. Κάνω προπόνηση στο δρόμο το βράδυ και αντιλαμβάνομαι ότι τα περισσότερα δεν έχουν καλό φωτισμό. Τρέχεις και κινδυνεύεις να τραυματιστείς. Θέλω από τη δική μου πλευρά να βοηθήσω τον τόπο μου και για τον λόγο αυτό αποφάσισα να ασχοληθώ με τα κοινά».

-Γιατί με την παράταξη στου Στράτου Καρίκη;
«Γιατί είναι μια παράταξη που έχει όραμα για τον αθλητισμό. Και είναι ανοιχτή και σε προτάσεις από όλους τους αθλητικούς συλλόγους προκειμένου να γίνουν πράγματα όπου θα βελτιώσουν το επίπεδο όλου του νησιού. Θέλουμε να δημιουργηθούν σωστές υποδομές προκειμένου να μπορέσουμε να βοηθήσουμε και τον τουρισμό της Ρόδου. Βλέπω πολλούς τουρίστες τα καλοκαίρια που έρχονται εδώ ατομικά και κάνουν και την προπόνηση τους. Βγαίνουν στον δρόμο με τα ποδήλατα. Θα μπορούσαμε να τους προσφέρουμε κάτι καλύτερο όμως. Να νιώθουν και αυτοί πολύ ασφαλείς. Η Ρόδος είναι ένα θαυμάσιο νησί με άριστες καιρικές συνθήκες. Πάρα πολλοί είναι αυτοί που θα ήθελαν να έρθουν εδώ να κάνουν την προπόνηση και την προετοιμασία τους ενόψει μεγάλων διοργανώσεων. Δυστυχώς δεν το έχουμε εκμεταλλευτεί αυτό. Ήρθε η ώρα να ασχοληθούμε σοβαρά με τον αθλητικό τουρισμό».

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι karagianni_eleni4.jpg
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments