Αρχική Συνεντεύξεις Καρίκης: Αυτές είναι οι αθλητικές μας προτεραιότητες”

Καρίκης: Αυτές είναι οι αθλητικές μας προτεραιότητες”

0
Dodekanisos

Τους βασικούς άξονες του αθλητικού προγράμματος της παράταξης ΝΕΑ ΜΕΡΑ ΡΟΔΙΩΝ ΟΡΑΜΑ ανέλυσε μέσω συνέντευξης του ο υποψήφιος Δήμαρχος Ρόδου Στράτος Καρίκης. Ο ίδιος κάνει μια εκτενή αναφορά στις βασικές προτεραιότητες και τα βήματα που θα ακολουθηθούν από την επόμενη κιόλας ημέρα των εκλογών.

-κ. Καρίκη, το πρόγραμμα σας αναφέρει αρκετά πράγματα για τον αθλητισμό της περιοχής μας. Με το χέρι στην καρδιά, μπορεί το νησί μας να αλλάξει επίπεδο;
“Ασφαλώς και μπορούμε να αλλάξουμε επίπεδο. Από εμάς όλους εξαρτάται να κάνουμε τη Ρόδο να γυρίσει σελίδα και να μπει σε νέες βάσεις. Μεγάλο μας μέλημα είναι να κάνουμε τον κόσμο να στραφεί στον αθλητισμό ο οποίος πρέπει να μπει στην καθημερινότητα του κόσμου. Δεν χρειάζεται να γίνουν όλοι πρωταθλητές. Είναι σημαντικό όμως για όλους μας να μπορούμε να βρούμε τις κατάλληλες συνθήκες ούτως ώστε να κάνουμε τον αθλητισμό σαν χόμπι. Επειδή γυρίζω όλη τη Ρόδο έχω εντοπίσει πολλά τρωτά σημεία που δεν επιτρέπουν στον πολίτη να κάνει έστω έναν περίπατο, που και αυτό είναι μια μορφή άθλησης. Μη φωτισμένοι δρόμοι, άσχημα πεζοδρόμια, λακκούβες στους δρόμους, κακές κατασκευές, κακή πρόσβαση και τα λοιπά. Αυτή δεν είναι εικόνα που αρμόζει στη Ρόδο μας. Η παράταξη μας είναι αποφασισμένη να κάνει μια Ρόδο ανθρώπινη και ασφαλή έτσι ώστε να μπορούν με ασφάλεια έστω να κάνουν τη βόλτα τους”

-Η προτεραιότητα σας είναι ο μαζικός αθλητισμός ή τα οργανωμένα σωματεία;
“Είναι δυο διαφορετικά πράγματα αλλά και αλληλένδετα. Όλα θα πρέπει να αναπτύσσονται σε μια ευνομούμενη κοινωνία. Δεν τα διαχωρίζουμε. Προτεραιότητα για εμάς είναι ο αθλητισμός. Είτε σαν μαζική άθληση, είτε σαν οργανωμένα σωματεία. Θα κοιτάξουμε να βοηθήσουμε και τα δυο με τον ίδιο ζήλο και μεράκι Θέλουμε σωστούς και ασφαλής χώρους και για τα οργανωμένα σωματεία αλλά και για τον απλό κόσμο. Είναι πολύ σημαντική και η μαζική άθληση και θα ασχοληθούμε πολύ σοβαρά να την επαναφέρουμε στο επίπεδο που ήταν κάποτε γιατί προσωπικά πιστεύω ότι έχει μείνει πολύ πίσω”.

-Τι θα κάνετε δηλαδή στον τομέα αυτόν;
“Θέλουμε να …ζωντανέψουμε την πόλη και γενικά το νησί. Υπάρχει συγκεκριμένο πλάνο στην παράταξη μας για το πως θα αρχίζει και πάλι να …κυλάει ο αθλητισμός στους δρόμους. Θέλουμε να …βγάλουμε τον κόσμο από το σπίτι. Να έρθει για παράδειγμα στο Μανδράκι μια Κυριακή και να μπορεί να κυκλοφορήσει ελεύθερα χωρίς αυτοκίνητο. Να κινηθεί με ασφάλεια, να φέρει και τα παιδιά του μαζί. Να κάνει τη βόλτα του και να χαρεί τα υπέροχα τοπία της πόλης μας. Να μπορεί να πάει στις πλατείες των χωριών μας και να συμμετάσχει σε ωραίες και εποικοδομητικές αθλητικές δραστηριότητες. Να μπορούν οι γυναίκες να κάνουν τα δικά τους προγράμματα σε ωραίους χώρους. Να μπορεί ο καθένας μας να απολαύσει την ίδια του την γειτονιά, τα πάρκα της τα οποία έχουν αφεθεί στην τύχη τους. Αυτά δεν είναι υποσχέσεις. Είναι δέσμευση της παράταξης μας. Είναι τα αυτονόητα. Αλλά δυστυχώς πάσχουμε από τα αυτονόητα. Τα έχουμε χάσει εδώ και πολλά χρόνια. Δεν πάει άλλο όμως. Πρέπει να γίνει ένα restart. Η Ρόδος μας αξίζει κάτι διαφορετικό”.

-Σε πρόσφατη εξαγγελία σας, μιλήσατε για τη δημιουργία ενός νέου προπονητήριου για το ποδόσφαιρο που θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες των ομάδων του νησιού ιεραρχικά αλλά θα βοηθήσει και στο να έρθουν ομάδες από το εξωτερικό για την προετοιμασία τους. Μπορείτε να μας πείτε ένα χρονοδιάγραμμα για αυτό το έργο;
«Το προπονητήριο αυτό έπρεπε ήδη να υπάρχει στο νησί της Ρόδου. Έχουμε καθυστερήσει πάρα πολύ. Είναι στις άμεσες προτεραιότητες μας. Θα ασχοληθούμε το θέμα αυτό από την επόμενη κιόλας ημέρα των εκλογών. Μπορώ να σας πω ότι έχουμε έτοιμα και τα σχέδια για το πώς πρέπει να γίνει. Όταν υπάρχει ο σωστός προγραμματισμός δεν είναι δύσκολο να το υλοποιήσουμε και θα το δείτε στην πορεία. Το έργο αυτό ταιριάζει απόλυτα με το νησί της Ρόδου και θα γίνει. Θα μπορούσα να αρχίσω να λέω για πράγματα που είναι ανέφικτα να γίνουν όπως για παράδειγμα, όπως για παράδειγμα ένα νέο γήπεδο 20.000 ας πούμε. Μα αλήθεια ας είμαστε ρεαλιστές. Μπορεί αλήθεια να γίνει κάτι τέτοιο άμεσα στη Ρόδο; Δεν θέλουμε να λέμε πράγματα απλά και μόνο για εντυπωσιασμό. Θέλουμε να λέμε πράγματα ουσίας που μπορούμε να υλοποιήσουμε ρεαλιστικά. Ας ξεκινήσουμε από αυτά που είναι απαραίτητα και μετά να δούμε και τα υπόλοιπά τα πιο μεγάλα. Βήμα βήμα. Η Ρόδος αυτή τη στιγμή όπως έχω πει ξανά δεν χρειάζεται βαριές υποδομές. Χρειάζεται την ουσία. Ενίσχυση και βελτίωση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων και τη δημιουργία ορισμένων νέων όπως το προπονητήριο και η ποδηλατική πίστα όπως έχουμε πει».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments