Αρχική Αθλητικά νέα Football League & Γ' Εθνική Άλλη μια “κυανέρυθρη” κούπα

Άλλη μια “κυανέρυθρη” κούπα

0
Dodekanisos

Ο Διαγόρας είναι ο κυπελλούχος Δωδεκανήσου. Οι “κυανέρυθροι” επικράτησαν με 2 – 0 του Απόλλωνα Καλυθιών στο Δημοτικό Στάδιο και έτσι κατέκτησαν το τρόπαιο. Ο τελικός έγινε παρουσία περίπου 1000 θεατών που έδωσαν το παρών στο Δημοτικό Στάδιο, Ήταν φίλοι τόσο του Διαγόρα όσο βέβαια και του Απόλλωνα Καλυθιών.

Οι παίκτες του Πέτρου Ρουτζιέρη έπαιξαν και με το μυαλό στα μπαράζ ανόδου της Γ’ Εθνικής και είχαν τον έλεγχο και την πρωτοβουλία των κινήσεων επιβεβαιώνοντας έτσι και τον τίτλο του φαβορί που είχαν πριν από το παιχνίδι.

Στο 29’ο Γλυνός έκανε σέντρα από τα αριστερά και ο Γεωργίου με κεφαλιά από το πίσω δοκάρι έκανε το 0 – 1.
Ο Διαγόρας είχε άλλη μια καλή φάση στο 19′ όταν ο Χατζησάββας βγήκε από τα αριστερά, έκανε το σουτ, απόκρουσε προσωρινά ο Ροδίτης και ο Γεωργίου έκανε το πλασέ αλλά μπλόκαρε ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα.
Ο Απόλλωνας απείλησε νωρίτερα και συγκεκριμένα στο 15′ όταν ο Χατζηκοσμάς απέφυγε δυο αμυντικός από τα δεξιά και μπήκε στην περιοχή κάνοντας το σουτ αλλά έστειλε τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Σε γενικές γραμμές, ο Διαγόρας είχε την υπεροχή στη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου αλλά σε γενικές γραμμές ήταν φλύαρος, τουλάχιστον μέχρι και τη στιγμή που πέτυχε το γκολ. Από εκεί και πέρα, μπόρεσε να γίνει πιο ουσιαστικός.

Στην επανάληψη ο Διαγόρας ήταν και πάλι η ομάδα που είχε τον έλεγχο και την πρωτοβουλία των κινήσεων. Έχοντας και τον άνεμο μαζί του δεν αντιμετώπισε δυσκολίες στο να φθάσει τελικά στη νίκη πετυχαινοντας ακόμα ένα τέρμα στο 81′ όταν ο Χατζησάββας εκτέλεσε φάουλ μέσα στην περιοχή και ο Παγώνης από κοντά πέτυχε το 2 – 0.

Διαιτητής ήταν ο Κυρίτσης (Κόττορος, Χατζημανώλης)

ΑΠΟΛΛΩΝ: Ροδίτης, Διακουράκης, Παγκράτης (86′ Γιορδαμνής), φωτεινής, Φυλακούρης (86′ Γιώργος Καντιμοίρης), Φλεβάρης, Χατζηκοσμάς, Γεωργιάδης, Μπαϊρακταρης, Ιντρίζι, Θεοδοσίου (88′ Α. Σαββούλης)
ΔΙΑΓΟΡΑΣ: Σικαλιάς, Βέρτζος, Παγώνης, Προβατίδης, Γιώργου (90′ Ευαγγελιδάκης), Καρπαθάκης (59′ λ.τ. Ντουαλά), Χατζησάββας (88′ Μεντί), Γλυνός, Δήμας, Γεωργίου (81′ Αντωνίου), Πηνιώτης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments