Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Τα Καρναβάλια σ΄ όλο το νησί στήριξε ο Δήμος Ρόδου

Τα Καρναβάλια σ΄ όλο το νησί στήριξε ο Δήμος Ρόδου

0
Dodekanisos

Με σύμμαχο το λαμπερό ήλιο της Ρόδου άνθρωποι όλων των ηλικιών απόλαυσαν το καρναβάλι απ΄ άκρη σ΄ άκρη στο νησί, σε καρναβαλικές εκδηλώσεις που στήριξε ο Δήμος Ρόδου και ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού και Άθλησης (ΔΟΠΑΡ).
Ευφάνταστα άρματα, πολύχρωμες στολές, κομφετί και σερπαντίνες, μουσικές που παιάνιζαν από τα ηχεία, κι έδιναν τον τόνο μεταδίδοντας το κέφι από χωριό σε χωριό, έλαβαν χώρα με αποκορύφωμα το ξεφάντωμα στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, το βράδυ του Σαββάτου, αλλά και το μεσημεριανό γλέντι στα Πευκάκια στο Ροδίνι που θύμισε παλιές εποχές, το μεσημέρι της Καθαρής Δευτέρας.
Ο Δήμος Ρόδου και ο ΔΟΠΑΡ στήριξε και φέτος με κάθε τρόπο την προσπάθεια των Σωματείων να προβάλλουν με τις εκδηλώσεις τους, τον πολιτισμό και την ιστορία του τόπου μας και να σκορπίσουν χαμόγελα και χαρά.
Οι καρναβαλικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Κυριακή 3 Μαρτίου με το καρναβάλι στην Πυλώνα και ολοκληρώθηκαν την Καθαρή Δευτέρα στο πάρκο του Ροδινιού.
Ειδικότερα ο Δήμος Ρόδου και ο ΔΟΠΑΡ με πρόεδρο τον Στέφανο Κυριαζή στήριξαν στις:
3 Μαρτίου το Καρναβάλι Πυλώνας
3 Μαρτίου το Καρναβάλι Ψίνθου
9 Μαρτίου το Καρναβάλι Παραδεισίου
9 Μαρτίου στη Μεσαιωνική Πόλη (Μεγάλο Σιντριβάνι) το Αποκριάτικο γλέντι με βραζιλιάνικα σόου και ζωντανή μουσική από το Νίκο Γιάννου, τον Κώστα Ορφανίδη και την ορχήστρα τους καθώς και το μουσικό σχήμα White Noise με τους Αλεξάνδρα Μάτση, Γρηγόρη Σταυριανό και Παναγιώτη Θανασούλη.
10 Μαρτίου το Καλυθενό Καρναβάλι
10 Μαρτίου το Καρναβάλι Μασσάρων
10 Μαρτίου το Καρναβάλι Σορωνής
10 Μαρτίου το Καρναβάλι Κρεμαστής
10 Μαρτίου το Τριαντενό Καρναβάλι
10 Μαρτίου το Καρναβάλι Λίνδου
Καθαρά Δευτέρα 11 Μαρτίου το Αρχαγγελίτικο Καρναβάλι
Καθαρά Δευτέρα 11 Μαρτίου το Καρναβάλι Μαριτσών
Καθαρά Δευτέρα 11 Μαρτίου από ώρα 12:00 το γλέντι στα Πευκάκια στο Ροδίνι.
Αξίζει να τονιστεί ότι μετά την τεράστια αποδοχή του κόσμου κατά τις τελευταίες ετήσιες διοργανώσεις και φέτος το γλέντι στον υπαίθριο χώρο στα Πευκάκια στο Ροδίνι πλαισιώθηκε από ζωντανή μουσική με τους Νεκτάριο Κωνσταντάκη, Βασίλη Μοσκιού, Γιάννη Κρητικό, Στάθη Ζαχιώτη ενώ το γιορτινό παραδοσιακό τραπέζι με τα σαρακοστιανά είδη ήταν προσφορά επιχειρηματιών του νησιού.
Ο δήμαρχος Ρόδου μετά το πέρας των εκδηλώσεων δήλωσε:
«Η πλατιά συμμετοχή, η ζωντάνια και το κέφι ήταν τα χαρακτηριστικά των καρναβαλικών εκδηλώσεων που ο Δήμος Ρόδου στήριξε σε όλο το νησί. Διασκεδάσαμε και πήραμε δύναμη να συνεχίσουμε τον αγώνα και την διεκδίκηση για όσα μας αξίζουν ώστε να φτάσει μια μέρα που η ζωή μας θα έχει μόνο φως και χαρά. Συνεχίζουμε».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments